Bolondos csobbanók

2018.01.01. 17:24

Rekordot döntött idén az újévi fürdőzők száma a szigligeti strandon

A hagyományos újévi csobbanásra sosem vágytak ennyien, mint idén. Ezúttal nem kevesebben, mint félezren szerették volna egy emlékezetes fürdéssel együtt köszönteni a 2018-as esztendőt.

Tóth B. Zsuzsa

Extrém fürdőruhás versenyzőkből sem volt hiány Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A szervezők régi vágya volt elérni a bűvös kerek résztvevői számot, idén ez sikerült. A strand környéke az őszi Süllőfesztivált idézte, ami a zsúfoltságot illeti, de az érdeklődők száma is hasonlóan magas volt. Az enyhe idő kedvezett a különleges próbatételnek, a pancsolók háromfokos vízben mártóztak meg ezúttal az orvosi vizsgálatot követően.

A hideget legyőzve vidáman gázoltak a háromfokos vízbe a pancsolók Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Kiss Ramóna színész és Lékai Máté kézilabdázó által elsütött ágyú hangjára hatalmas üdvrivalgással gázoltak a vízbe a csobbanók. A karácsonykor a tóba állított, feldíszített fenyőfát idén Mékli Miksának sikerült megkaparintania, a lidóról a vízbe gázoló tömegben nem volt könnyű dolga előretörni a fiatal győztesnek.

A december 24-én felállított karácsonyfát viszik ki a Balatonból az újévi csobbanás résztvevői MTI Fotó: Varga György

A fürdőzőket a Compact Disco zenekar biztatta, de hangulatból egyébként sem nem volt hiány, mindannyian jókedvűen, néhányan parókákban, tréfás retro fürdőmezekben, mókás sapkákkal fejükön gázoltak a vízbe. Bebizonyosodott, hogy ilyen esetben a nyakkendő és a Mikulás-jelmez is öltöztet, a gumimatrac viszont akadályoz.

MTI Fotó: Varga György

A bátor mártózók épségére a vízimentők is ügyeltek, de nem akadt dolguk.

Ötszázegyen csobbantak idén Szigligeten Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A csobbanást a szokásos Új év, új fürdőruha – extrém fürdőruhaverseny előzte meg, annak során kiderült, hogy a hidegben sem szégyenlősek gazdag fantáziával és remek humorérzékkel is megáldottak egyben. A zsűri tagjainak tetszését vita nélkül a szigligeti pávalány, azaz Bodnár Eszter nyerte el leginkább, a második a vérponty áldozata, míg harmadik a fügefalevéllel kidekorált, Ádám-kosztümös pár lett. Különdíjat a tavasztündér és a cumisüvegből pezsgőt kortyolgató csecsemő kapott. De az alkalomra a szigligeti strandra érkezett a Star Warsból Darth Vader, akadt pingvin és januári nyuszilány is a csobbanáson. Többek között Egert, Nagykanizsát, Tapolcát képviselték ily módon a versenyzők.

Extrém fürdőruhás versenyzőkből sem volt hiány Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A közismert személyek vízibicikli-versenyét Lékai Máté és Kiss Ramóna kettőse nyerte, Révfülöp polgármestere, Kondor Géza és Ábrahámhegy első embere, Vella Zsolt másodikként tekert a célba, míg harmadik a televíziós műsorvezető, Papp Gergő és felesége lett, negyedik pedig Laposa Bence borász és Kardos Gábor filozófus kettőse.

MTI Fotó: Varga György

A strandon természetesen zenében sem volt hiány, játszott a Folk on 45 akusztikus duó, és a vendéglátásra sem lehetett panasza a több ezer odalátogatónak. Amellett a téliesített fürdőben a jégpálya és a nemrégiben átadott négy évszakos szauna is várta a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában