Közös együttműködéssel Veszprém jövőjéért

2018.01.04. 11:20

Újévet köszöntöttek a nyugdíjasklubok

Megtartotta az év első újévköszöntő értekezletét Veszprém város nyugdíjas klubjainak közössége Szente József elnökletével az AGÓRA-ban, ahol a klubok vezetői a 2018. évi programok tervezéséhez is kaptak információkat.

Jákói Bernadett

A rendezvényen Némedi Lajos alpolgármester, Idősügyi Tanács elnöke köszöntőszavaiban kiemelte, hogy az idős emberekkel fontos célt tűztek ki az idei, a város számára is nagy jelentőségű évben, s reméli, mint az eddigiekben is, mindent el fognak követni, hogy közös otthonunkban, Veszprémben, továbbra is jól érezzék magukat, barátként, jó partnerként számíthassanak egymásra. Őszintén reméli, hogy mindenki számára a legjobbakat hozza majd az idei év.

Navracsics Tibor EU biztos és Ovádi Péter személyesen üdvözölte a városi nyugdíjasklubok képviselőit

Szente József, a klubvezetők városi fórumának elnöke, Idősügyi Tanács társelnöke köszöntötte a megjelenteket és értékelte az elmúlt időszak néhány kiemelt rendezvényének tapasztalatát, továbbá az év feladatáról adott tájékoztatást. Hangsúlyozta a nyugdíjasklubok kulcsfontosságú szerepét Veszprém kulturális életének felemelésében, ennek jegyében köszöntötte az idén több évtizedes jubileumukat ünnepelő közösségeket, amelyek már sajátos, meghatározó arculatot , színfoltot jelentenek a város életében. Üdvözölte a közösségi hálózatba kapcsolódó új klubokat is. Az alpolgármester elismerésben részesítette Barta Éva nyugalmazott újságírót, akinek hosszú áldozatos munkáját méltatta. Hangsúlyozta, fontos és meghatározó szerepe volt az Idősügyi Koncepció elkészítésében: a közös csapatmunkának köszönhetően Veszprém városa elnyerte az Idősbarát Önkormányzat címet is. Emellett a Mesél a múlt generációs gyökereket ápoló, már több éves hagyományra visszatekintő irodalmi rendezvény kezdeményezője . Barta Éva jó példája annak, hogy a generációk hogyan tudják átadni egymásnak a múlt hasznos ismereteit, kiváltképp méltó erre a város polgárai felé tett jó partnersége.

Fotó: Jákói Bernadett

Demeter Ferenc a Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége megyei elnök a közeljövő, széles spektrumú, nagy tömegeket megmozgató rendezvények terveiről tájékoztatta a résztvevőket.

Az évadnyitón megjelent Navracsis Tibor EU biztos és Ovádi Péter választókerületi elnök is, akik személyes újévi üdvüzletüket és jókívánságaikat fejezték ki a fogadáson résztvevő nyugdíjas klubvezetőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában