Díjazott gyerekrajzok

2018.02.17. 15:08

20 díjat adtak át a veszprémi rajzverseny eredményhirdetésén

Húsz díjat adtak át a Házasság hete keretében gyermekeknek kiírt rajzpályázat szombati eredményhirdetésén.

Marton Attila

 A rendezvénysorozat keretében negyedszer hirdetett gyermekrajzpályázatot a Kukkantó Baráti Kör Egyesület. Az „Erőforrásom a család” címmel kiírt felhívásra közel százötven pályamunka érkezett, mondta Somody Zsuzsanna, az egyesület elnöke a Szaléziánumban szombaton tartott díjátadón. Porga Gyula polgármester köszöntőjében arról beszélt, a rajzpályázat is bizonyítja, hogy erősek a város közösségének alapegységei, a családok. Takáts István érseki kancellár hangsúlyozta, a szeretet és a hit segítségével otthonosabb és kiszámíthatóbb az életünk.

A beérkezett alkotásokat háromfős zsűri – Somogyi Eszter, a Szent Margit Óvoda vezetője, Csík Richárd képzőművész és Szegedi László rendező-operatőr – értékelte.

A díjátadón húsz alkotót díjaztak két kategóriában. Az óvodásoknál Csapó Lili Nóra (Szent Margit Óvoda) és Salamon Fruzsina (Ringató óvoda) végeztek az első helyen Csóka Botond és Görög Fanni (mindketten Erdei Tagóvoda) előtt. A harmadik helyért járó elismerést Sipos Márton és Sipos Lívia, valamint Szűcs Hanga (mindhárman Szent Margit Óvoda) vehették át.

Az iskolások között Főczény Dávid (Simonyi iskola) és Kovács Zsófia (Báthory) végeztek az élen, második Gál Blanka (Báthory) lett, a képzeletbeli dobogó legalsó fokára Kelemen Korina (Dózsa iskola) állhatott fel. A helyezéseket elért gyermekek mellett több apróságot és a Báthory iskola 1/C osztályát is különdíjjal jutalmazták.

A rendezvényen kihirdették a Családsegítő Szolgálat „PÁR kérdés” című pályázatának eredményét is, az első helyen Perei Tímea és Sándorfi Viktor végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában