rendőrök és társszerveik futottak

2018.02.19. 17:05

2018 méter a béke és barátság jegyében

Összesen 2018 métert futottak a rendőrök és társszerveik Várpalotán és Veszprémben a barátság jegyében a közelmúltban, közölte Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

Hagyományteremtő szándékkal Veszprémben első alkalommal 2016-ban az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ szervezte meg a futást. A mozgalom 2006 óta világméretű, 134 ország csatlakozott a kezdeményezéshez. A hetven éve megalakult Nemzetközi Katonai

Sporttanács évfordulójára emlékezve a tagországok a sport segítségével népszerűsítik a békét a nemzetek hadseregei között. 

Fotó: rendőrség

Az idei futást az MH 54. Veszprém Radarezred szervezte meg 2018. február 16-án délelőtt Veszprémben a Kolostorok és Kertek völgyében, ahol a résztvevőknek a bemelegítés után 2018 métert kellett teljesíteniük. A versenyen rendőrök, katonák, katasztrófavédelmi és büntetés-végrehajtásban dolgozók, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviselői vettek részt. A rendőrök közül elsőként Komenda József, a Zirci Rendőrőrs szolgálatparancsnoka ért célba.

A rendőrök közül elsőként Komenda József, a Zirci Rendőrőrs szolgálatparancsnoka ért célba

A katonák és a rendőrök közötti jó kapcsolat eredményeként a Várpalotai Rendőrkapitányság is meghívást kapott a várpalotai Thury téren megtartott közös futásra. Az összetartozást jelképezve a hivatásos állományúak egyenruhában, lassú tempójú kocogással tették meg a 2018 méteres távot. A csapatokba rendeződött katonák és rendőrök a városban énekszó kíséretében, jó hangulatban teljesítették a távot, népszerűsítették a békét, barátságot, és erősítették a társszervek közötti összetartozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában