Az alapozás véget ért

2018.02.15. 08:30

Csaknem százötven diák búcsúzik a várpalotai iskolától

Idén nyolc végzős osztály 148 diákja int búcsút a várpalotai PSZC Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiumának, hangzott el az intézmény szalagavató ünnepségén, amelyet a napokban rendeztek a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.

Szabó Péter Dániel

Több mint ötvenen készültek hetekig a szalagavató táncra Fotó: Szabó Péter Dániel

– Öröm látni ennyi büszke, csinos, vidám fiatalt, akik azért gyűltek itt ma össze, hogy megmutassák magukat szüleiknek, barátaiknak, tanáraiknak. Öröm látni, hogy milyen összetartó közösséget alkotnak ők, hiszen több mint ötvenen készültek hetekig a szalagavató táncra közösen sok-sok osztály tanulói, szakgimnazista, szakközépiskolás, rendész, hegesztő, kereskedő és még sorolhatnám. Öröm látni, hogy mennyire tehetségesek ők, legyen szó zenéről, énekről, színpadról vagy táncról – fogalmazott köszöntőjében a látványos nyitótáncot követően Hajdu István.

Több mint ötvenen készültek hetekig a szalagavató táncra Fotó: Szabó Péter Dániel

Az oktatási intézmény igazgatója kiemelte, a csarnok küzdőtere emlékeztesse a diákokat a küzdelemre is, hiszen a sikert nem adják ingyen, az érettségi és szakmai vizsgák eredményessége sok-sok kitartás, munka, alázat, lemondás gyümölcse.

– A küzdelem tehát megkezdődött. Kit kell hát legyőzni ebben a küzdelemben, ki az ellenfél? – kérdezhetnétek. Mindenekelőtt saját magatokat kell legyőznötök, a legnagyobb ellenfeletek saját kishitűségetek vagy éppen túlzott elbizakodottságotok lehet. Mi edzőitek, mentoraitok vagyunk ebben az időszakban is, felkészítünk bennetek, majd segítve szurkolunk sikereitekért. Az alapozás véget ért, kezdődik a formába hozás időszaka – jegyezte meg Hajdu István.

A folytatásban a nézőteret megtöltő szülők, rokonok, barátok előbb színvonalas kulturális műsort láthattak, majd diákok búcsúztak az iskolától. Zárásként a hagyományoknak megfelelően az osztályfőnökök feltűzték a szalagokat a végzős nebulók ruhájára, ezzel is jelképezve: fontos szakaszhoz ért az életük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában