Közös futás a hóesésben

2018.02.19. 14:00

Emléklap és forró tea várta a CISM Day Run résztvevőit Várpalotán

Több mint kétszázan futottak a szakadó hóesésben az elmúlt hét végén Várpalota központjában, hogy közösen álljanak ki a békéért, s egyben csatlakozzanak egy világméretűvé vált mozgalomhoz.

Szabó Péter Dániel

Közel kétszázan futottak együtt a szakadó hóesésben Várpalotán. A megmozdulás lényege, hogy a sport segítségével népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között Fotó: Szabó Péter Dániel

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) 1948. február 18-án, 70 évvel ezelőtt alakult meg. A tagországok – köztük hazánk – a CISM Futás a békéért elnevezésű eseménnyel emlékeztek meg az jeles évfordulóról.

A világméretűvé vált mozgalomhoz csatlakozott az MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK), a Várpalotai Rendőrkapitányság, de a helyi önkormányzat munkatársai, a Fitten Várpalotáért Sportegyesület tagjai és több oktatási intézmény nebulói is futócipőt húztak, hogy közösen, egy futónóta taktusaira kocogják le a két kilométeres távot.

Közel kétszázan futottak együtt a szakadó hóesésben Várpalotán. A megmozdulás lényege, hogy a sport segítségével népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között Fotó: Szabó Péter Dániel

A helyszínen elhangzott, a megmozdulás lényege, hogy a sport segítségével népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között.

A közös bemelegítést követően a Thuri térről indulva az Újlaky utcán, a Szent István úton, a Sörház utcán és az Árpád utcán keresztül a vár mögé visszaérkezve tették meg a távot a télies időjárás ellenére kifejezetten jókedvű résztvevők.

A CISM Day Run elne- vezésű futónapot egyébként Henri Debrus alapította 1948-ban, 2006 óta a Nemzetközi Katonai Sporttanács is minden évben megrendezi.

Idén az esemény a Futás a békéért címet viseli.

A várpalotai célba érkezés után Vokla János ezredes, az MH BHK központparancsnoka adott át emléklapokat a futóknak, akiket természetesen forró tea is várt a célban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában