fejlesztés

2018.02.13. 08:30

Épül a révfülöpi nyári színpad

Az önkormányzat az utóbbi évek talán legnagyobb szabású, önerős fejlesztésébe kezdett az immár legendássá vált Villa Filip-napok, Country- fesztivál, Bluesnapok helyszínéül szolgáló Fülöp-kert területén kialakított szabadtéri rendezvényközpont kialakításával.

Tóth B. Zsuzsa

Épül a révfülöpi szabadtéri színpad és nézőtér Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A nézőtér díszburkolatát már tavaly tavasszal megépítették, és az október végén lezárult közbeszerzési eljárást követően novembertől igen látványosan haladnak a munkálatok, köszönhetően az építkezéshez kedvező időjárásnak is – tudtuk meg Kondor Géza polgármestertől.

Épül a révfülöpi szabadtéri színpad és nézőtér Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– A projekt keretében három oldalról fedett színpad, részben fedett nézőtér készül, ami gondoskodik majd arról, hogy az időjárás ne hiúsíthassa meg a tervezett programokat. A színpad alatt tároló-helyiségek, mellette kulturált öltöző, vizesblokk várja a fellépő művészeket. Egy úgynevezett mindenki konyhája egység szintén készül a tervezett gasztronómiai rendezvényekhez. Az impozáns egység építészeti látványosság is, mely feliratkozik Révfülöp szimbólumai közé. A nézők komfortját növeli a már tavaly elkészült, korszerű vizesblokk, melynek kialakításakor gondoltunk a mozgáskorlátozottakra, de pelenkázónak is jutott hely. A nézőtér már tető alatt van, állnak a színpad falai, a lefedés és a külső burkolás következik – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy a beruházás kitűzött határideje május vége, de amennyiben az időjárás továbbra is kedvező marad, akár ennél hamarabb birtokba vehetik a szabadtéri színpadot és nézőterét. Az ünnepélyes avatást a júliusi Villa Filip-napokra tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában