Programok térségi összefogással

2018.02.22. 08:00

Jelentős támogatáshoz jutott hat balatoni település

Csaknem 250 millió forintot nyert konzorciumi összefogással Tihany, Csopak, Balatonakali, Aszófő, Balatonudvari és Örvényes önkormányzata a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft.-vel közösen. Az EFOP-os pályázat jóvoltából humán szolgáltatások fejlesztése valósulhat meg a térségben.

Sági Ági

Balról Keller Vendel, Koncz Imre, Szabó László, Tósoki Imre, Kontrát Károly, Ambrus Tibor, Rózsa Éva és Kiss Helga, a Tihanyi TDM-iroda munkatársa a kistérségi programot bemutató sajtótájékoztatón Fotó: Sági Ági

A támogatás felhasználásáról tartottak sajtótájékoztatót az érintett településvezetők részvételével.

Tósoki Imre, Tihany polgármestere elmondta, hogy egy éve dolgoznak együtt a települések a pályázaton, melynek minőségét jól jelzi, hogy elsőként adták be, és országosan a legmagasabb pontszámot kapta.

Balról Keller Vendel, Koncz Imre, Szabó László, Tósoki Imre, Kontrát Károly, Ambrus Tibor, Rózsa Éva és Kiss Helga, a Tihanyi TDM-iroda munkatársa a kistérségi programot bemutató sajtótájékoztatón Fotó: Sági Ági

Rózsa Éva, a tihanyi Németh László Művelődési Ház vezetője hozzátette, hogy ebben a térségben is vannak súlyos problémák, amelyeket ezzel a pályázattal orvosolni lehet. A pályázat általános célja különféle esélyegyenlőséget növelő programok megvalósítása. A térségben a munkaerőpiacon a legnagyobb gondot a szezonalitás és a munkaerőpiacról kikerültek munkába visszakerülése jelenti. A két évre szóló támogatás a településeken a programok koordinálását segítő szakemberek munkába állítását is lehetővé tette.

Ambrus Tibor, Csopak polgármestere programjaik közül kiemelte, hogy a településen egészségmegőrző program is indulhat. Koncz Imre, Balatonakali településvezetője elmondta, hogy fiataljaiknak ösztöndíjrendszert hoznak létre, de fejlesztik a térfigyelő kamerarendszert is.

Keller Vendeltől, Aszófő polgármesteréről megtudtuk, a borászatra és turizmusra építve hoznak létre a fiatalságot a településen tartó programokat. Szabó László, Balatonudvari első embere elmondta, hogy a településen a közösségépítésre és a programkínálat bővítésére is fordítanak majd a forrásból.

A sajtótájékoztatón részt vett Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője is, aki méltatta az összefogást, és elmondta, hogy a megvalósuló programok a helyben élők mindennapjait teszik majd jobbá és élhetőbbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában