nem hagyták sótlanul

2018.02.28. 07:50

Nincs elzárt út Veszprém megyében a hófúvás miatt

Járhatóak Veszprém megye fő- és mellékútjai, ez derült ki Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője szerda reggeli tájékoztatójából.

Borsos Renáta, Kovács Erika

- Társaságunk valamennyi bevethető gépe továbbra is az utakon teljesít szolgálatot, számos közép- és észak-magyarországi megyéből hómarásra is alkalmas munkagépet csoportosítottunk át kedden a nyugat-dunántúli területekre. Hétfő óta egyébként több mint 16 ezer tonna sót és 1,5 millió liter kalcium-klorid oldatot juttattunk ki a síkosságmentesítési munkáink során.

Az előrejelzések szerint a mai napon a havazás intenzitása országszerte csökken, ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is 40-50 kilométeres széllökések okozhatnak hófúvásos szakaszokat.

- Szerda délutántól nyugaton ugyanakkor várhatóan mérséklődik majd a légmozgás, fogalmazott Pécsi Norbert. Hozzátette, továbbra is arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak, és érdemes még az utazás előtt tájékozódniuk! A legfrissebb és leggyorsabb információt a társaság megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatuk munkatársaitól szerezhetik be.

Veszprém megyében a megyeszékhelyen mínusz 12 fokot, a Bakonyban ennél is hidegebbet mértek szerdán reggel.

Ajkán kedden még körülbelül öt centiméter friss hó hullott. A hóhelyzet szerdán már kedvezőbben alakul, mint kedden. Vannak még havas útszakaszok, de a legforgalmasabb részek már tiszták, hómentesek a tájékoztatás szerint. A gyalogosjárdák és a kerékpárutak szintén tiszták. A közlekedés akadálymentes.

Aktuális hóhelyzet szerda délelőtt a belváros környékén Fotó: Györkös József

A hőmérséklet még a mínusz tartományban van, de enyhébb az idő, mint kedden. A hóesés elállt, fényes, napos téli idő van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában