Jó ütemben haladnak az előkészületek

2018.02.12. 14:00

Tanuszoda és rendelő épül Sümegen

A tervezett ütem szerint halad a rendelőket befogadó épület kivitelezése. A napokban a tető is felkerülhet a kórház bejáratánál készülő épületre. Abban a háziorvosi rendelők és a porta kap helyet.

Tóth B. Zsuzsa

A sümegi tanuszoda épülete már csak a próbaüzemekre vár, pillanatnyilag a parkoló kialakításán dolgoznak

Állnak a falak, május végére el kell készülnie az épületnek, hogy június elején az orvosok beköltözhessenek – mondta lapunknak Végh László polgármester. Megtudtuk továbbá, hogy a tanuszoda kivitelezése elkészült, az utolsó simításokat végzik a parkoló építésén, térköveznek. Egyelőre még üresek a medencék, de a terheletlen és terheléses próbaüzemek következnek hamarosan, vízzel. A terheléses próbaüzem idején már a vendégeket is beengedik az uszodába. Az átadást március második felére tervezik. A sümegi Ramassetter iskola tanulói egyelőre még Celldömölkre járnak úszni, ha készen lesz a tanuszoda, már helyben fürödhetnek ők és a járásban élő gyerekek egyaránt. A tanuszoda hét dolgozónak biztosít majd munkahelyet, a felvételük folyamatban van. Ahogy a fenntartást is a Nemzeti Sportközpontok biztosítja, úgy a dolgozók foglalkoztatását ugyancsak. A tanuszoda fenntartása nem terheli majd a város kasszáját.

A sümegi tanuszoda épülete már csak a próbaüzemekre vár, pillanatnyilag a parkoló kialakításán dolgoznak

– Folyamatban van a pályázatok bonyolítása is, indítjuk a közbeszerzéseket. Még ezen a héten munkaterület-átadásra készülünk, ami az energetikai pályázatot illeti. A mintegy 130 millió forintos pályázati összegből az óvoda, az idősotthon, a gimnázium, a Ramassetter iskola energetikai korszerűsítése készül majd. Az intézmények napelemeket, új nyílászárókat kapnak. A kivitelező személye adott, a munka elkezdődhet a napokban, és két hónap alatt befejeződhet, amennyiben az időjárás engedi. Ugyanakkor a csapadékvíz elvezetését célzó projekt előkészítése megtörtént, a kivitezés szintén kezdődhet akár a napokban az Árpád utcában. Az árkok lefedése is szerepel a projektben, amely összekapcsolódik a belvárosi körforgalom kiépítését célzó terveinkkel. Utóbbiak ugyancsak pályázati támogatást nyertek, így a két kivitelezést összehangoljuk. Utóbbi esetében azonban a közművek kiváltása, az engedélyek beszerzése hosszú időt vesz igénybe, emiatt az eredeti tervekkel szemben nem biztos, hogy már idén szeptember végére elkészül a körforgalom kiépítése – mondta Végh László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában