Ajka

2018.02.13. 11:00

Tisztelet a névadónak – Borsos Miklósra emlékeztek

A Borsos Miklós Általános Iskolában rajzpályázattal és ünnepi műsorral emlékeztek meg névadójukról.

Borsos Renáta

Az iskolai kórus Grőberné Adorján Renáta vezetésével a Valahol Európában című musicalből adott elő egy dalt Fotó: Györkös József

Az iskola közössége Borsos Miklós halálának évfordulójára énekkel, furulyaszóval és az aulában rendezett rajzkiállítással fejezte ki tiszteletét névadójuk művészi nagysága előtt.

Az iskolai kórus Grőberné Adorján Renáta vezetésével a Valahol Európában című musicalből adott elő egy dalt Fotó: Györkös József

Az ünnepi megemlékezésen az intézmény igazgatója, Ódor Erzsébet felidézte a művész alakját és pályafutását, valamint hangsúlyozta az alkotónak a városhoz fűződő baráti viszonyát. Beszédében kifejtette, hogy a posztumusz díszpolgári címmel is elismert művész nevét az iskola 2007. július 1-jén vette fel. A szobrászművésznek több köztéri alkotása is megtalálható a városban. Idén a diákok évfolyamonként eltérő témákban készülhettek az emlékműsorhoz köthető rajzpályázatra. A legszebbnek ítélt rajzokat a megemlékezésen állították ki, ahol Horváth Réka, az intézmény rajztanára szólt az elkészült pályamunkákról.

Az összművészeti műsor az iskolai kórus előadásával zárult. Grőberné Adorján Renáta vezetésével a Valahol Európában című musicalből adtak elő egy részletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában