korszerű körülmények

2018.02.12. 16:18

Új épületszárny, megújuló park – Munkálatok kezdődtetek a zirci kórháznál

Jelentős mértékben bővül a Zirci Erzsébet Kórház- Rendelőintézet krónikus belgyógyászati osztálya az idei évben, melynek munkálatai januárban elkezdődtek, tájékoztatta lapunkat Dr. Vermes Tamás főigazgató.

Müller Anikó Hanga

Az építkezés megkezdődött, a kivitelező képviselőjével egyeztet Varsányi Attila gazdasági igazgató – jobbról – mellette Müller Imre műszaki osztályvezető

Ezzel egy korábbi tervük valósulhat meg. 2016. év végén az intézmény a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kétszáznyolcvanegymilliós támogatási összegben részesült, melyet saját bevételeikkel kiegészítve, háromszáztízmillió forintból tervezték a bővítést, egy új épületszárny megépítésével.

Az építkezés megkezdődött, a kivitelező képviselőjével egyeztet Varsányi Attila gazdasági igazgató – jobbról – mellette Müller Imre műszaki osztályvezető

– A közbeszerzés során a rendelkezésre álló forrásunkhoz viszonyítva jelentősen magasabb ajánlatok érkeztek be, így építészeti terveinket méreteiben kisebb alapterületű épületre módosítottuk, az eredeti és lényegi műszaki funkciók megtartásával. Az új közbeszerzési eljárás tavaly év végén sikeres volt, így a régi park területén megkezdődött a tereprendezés. A kivitelezés várható befejezése november, mondta el a főigazgató. Az új épületszárny három szinten – alagsor, betegellátó, tetőtér – mintegy nyolcszáz négyzetméternyi területen szolgálja majd a betegellátást. Teljes körűen akadálymentesített lesz, a szintek között lift üzemel majd. A betegelhelyezés jelentősen komfortosabbá válik, a nagyobb férőhelyes szobák helyett egy- és kétágyas kórtermek lesznek. Egyidejűleg elvégzik a régi épület teljes tetőtéri hőszigetelését, mellyel jelentős fűtési költséget tudnak a későbbiek során megtakarítani. Megújul a park is, a bejárat, mely impozáns külsőt kap, a park felöli oldalon lesz, ahol a látogatók fogadására tízállásos parkoló és mentőbeálló létesül. A park területén sétányokat alakítanak ki, padokkal, térplasztikai elemekkel, lesz csobogó és térvilágítás.  

– A park átalakítása során fő szempont volt a lehető legkisebb környezeti változtatás, ezért a megújuló sétányok és utak kialakításánál a legtöbb élőnövényzet meghagyásával terveztünk. Sajnos az építkezés zajjal és egyéb kellemetlenségekkel jár. Ezúton is kérni szeretnénk betegeink, hozzátartozóik, valamint a város lakóinak türelmét, megértését, hiszen az épület bővítésével, a park átalakításával valóban európai környezetben, korszerű körülmények között gyógyulhatnak a jövőben térségünk betegei, hangsúlyozta Dr. Vermes Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában