fejlesztések

2018.02.07. 14:00

Új utakat és korszerű közvilágítást kapott Márkó

Összesen 1800 méter hosszban, hat utca kapott aszfaltos burkolatot a településen. Az átadott szakaszon megújult a közvilágítás is, így a mostani két fejlesztés eredményét 127 család élvezheti közvetlenül.

Molnár Sándor

Fotó : Balogh Ákos

Ugyan a tervezett, jelképes szalagátvágás elmaradt a havazás miatt, de Hartmann Antal polgármester és Ovádi Péter örömmel számoltak be a márkói fejlesztésekről.

A Belügyminisztérium 40 millió forintos támogatásának köszönhetően az Orgona, a Búzavirág, a Pipacs, az Ibolya, a Jázmin és a Viola utcákat is beleértve mintegy 1800 méteres útszakasz valósult meg a település új részén. így már 6 méter széles, kétsávos utcákat használhatnak az ott lakók. Nem sokkal korábban a Kálvária utca újult meg teljes hosszában, 6,5 méter szélességben. Mivel nem volt adóssága, ezért adósságkonszolidációban nem részesült Márkó, viszont a falu lélekszámának arányában, 20 millió forint támogatást kapott a kormánytól, ezt fordították a nagy forgalmat bonyolító, 950 méteres útszakasz megépítésére, aszfaltozására.

Fotó : Balogh Ákos

– Az utak kiváló minőségben készültek el. Ezt azzal is tudjuk bizonyítani, hogy azóta, a CSOK-nak köszönhetően, rengeteg fiatal család költözik ide Veszprémből és a környékről. A 90 fős óvodánk gyereklétszáma jövőre a csúcspontra érhet, ami egy örvendetes hír – mondta el Hartmann Antal polgármester. Szólt arról is, hogy a közvilágítást is át kellett formálni, mert a használatbavételi engedélyt csak így kapták meg az új utakra. A faluban a teljes világításrendszert, összesen 260 lámpatestet cserélnek le energiatakarékos, LED-es lámpákra.

Ovádi Péter gratulált a példaértékű beruházásokhoz. Örömét fejezte ki amiatt, hogy Márkó ennyire fejlődik és mint mondta, szükség is van ezekre a fejlesztésekre, mert hiába vannak telkek, ha nincs meg hozzá a megfelelő infrastruktúra. Márkón nagy gondot fordítanak erre és ha egy település jól működik, akkor az emberek szeretnek ott élni – fogalmazott a FIDESZ választókerületi elnöke.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában