Valóra vált az álmuk

2018.03.26. 21:37

A megváltozott munkaképességűek esélyegyenlőségéért dolgoznak

A program lényege az, hogy a megváltozott munkaképességű személyek fél napig együtt dolgozhassanak egy számukra érdekes munkakört betöltő ép munkavállalóval, és testközelből ismerhessék meg az adott szakmát, hivatást, illetve az azt képviselő dolgozó mindennapi tevékenységeit.

Juhász-Léhi István

Vajda Viktória és Rontó Ádám a tájékoztatón Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület 2007 óta foglalkozik megváltozott munkaképességű fiatal pályakezdők, valamint a munkaerőpiacról szociális helyzetük miatt kiszoruló emberek elhelyezkedési esélyeinek javításával. Az egyesület a Salva Vita Alapítvánnyal együttműködve idén is megvalósítója a DuoDay 2018 – Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! elnevezésű kezdeményezést, amely a fogyatékkal élő embertársaink esélyegyenlőségének elősegítése köré szerveződik.

Vajda Viktória és Rontó Ádám a tájékoztatón Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Ennek kapcsán tartottak sajtótájékoztatót és találkozót a megyei kormányhivatalban, ahol Vajda Viktória, a megyei kormányhivatal főigazgatója arról beszélt, hogy a foglalkozáspolitikai események az elmúlt években kedvező fordulatot vettek, ami hozzájárult ahhoz, hogy a munkaerőpiacon a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő emberek foglalkoztatására is minél nagyobb számban kerüljön sor.

Rontó Ádám, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület szakmai vezetője azt emelte ki, hogy sok embernek egyszerű elérni azon álmát, hogy olyan munkahelyre kerüljön, ahová szíve szerint vágyik, míg másoknak nagy energiát kell belefektetniük, és vannak azok, akik elsősorban egészségügyi állapotuk miatt nem tudnak abban a pozícióban dolgozni, amire vágynak. Ez a projekt ezért jött létre, hogy egy napra a kiválasztott jelöltek kimehessenek a munkáltatóhoz, s egy mentor és egy önkéntes segítségével betekintést nyerhessenek abba a munkába, ami nekik tetszik.

Idén 19 megyében jött létre a projekt: Veszprém megyében tíz álom jött létre tíz munkáltatónál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában