Rekordszámú koreográfia

2018.03.04. 23:14

Hetedik éve hozzák össze a nemzetközi táncosokat Veszprémben

A hazai indulók mellett Ausztriából, Horvátországból és Szlovákiából is érkeztek versenyzők a VII. Connector Táncfesztiválra, melynek a Március 15. úti sportcsarnok adott otthont szombaton és vasárnap.

lv

A versenyzők mini, gyerek, junior és felnőtt kategóriában léptek színre Fotó: Balogh Ákos

A Connector Táncfesztivál idén hetedik éve hozta össze a nemzetközi amatőr- és hobbitáncos-élet legjavát, megközelítőleg 2100 táncos érkezett a rendezvényre, a hazaiak mellett szép számmal Ausztriából, Horvátországból és Szlovákiából is.

A versenyzők mini, gyerek, junior és felnőtt kategóriában léptek színre Fotó: Balogh Ákos

Kétezernél is több táncos

Összesen tizennégy táncstílusban, nyolcvan tánccsoportban mérték össze tudásukat. Idén rekordszámú, négyszáztizenhárom koreográfiát regisztráltak.

A két nap során modern tánc, művészi tánc, showtánc, klasszikus balett, társastánc, musical, akrobatikus rocky, hip-hop, diszkó, fitnesz, hastánc, néptánc és break műfajokban mutatkozhattak be a táncosok, akik mini, gyerek, junior és felnőtt kategóriában léptek színre.

A két főszervezőtől, Barbarics Zsófiától és Böhm Nórától megtudtuk, idén a szokásosnál is korábban kellett lezárni a jelentkezéseket, mivel olyan hamar betelt a maximálisan befogadható produkciók száma. A tánc, a mozgás népszerűsítésén túl a Connector Táncfesztivál ki-emelt céljai között szerepel

a fiatal generációk visszakapcsolása a kultúrába, s ezzel együtt a tartalmas időtöltés lehetőségének megteremtése, illetve a valós szociális kapcsolatok születéséhez szükséges lehetőség biztosítása.

Tizennégy táncstílusban, nyolcvan tánccsoportban mérték össze
tudásukat a résztvevők Fotó: Balogh Ákos

Adományoztak is

A két főszervező számára az is különösen fontos, hogy a fesztivállal olyan, a táncművészeten kívül eső területeket is támogassanak, melyekről tudják, hogy ott a támogatás jó helyre kerül, illetve, ahol kiemelten elkél segítség, így

a VII. Connector Táncfesztivál regisztrációs díjaiból befolyt bevételből vasárnap, a rendezvény végén százezer forintot adományoztak az AutiSpektrum Egyesület a Veszprém megyei autista gyermekekért elnevezésű szervezet számára.

- Veszprémiként, illetve emberekkel foglalkozó személyként fontosnak tartjuk, hogy ha lehetőségünk van rá, akkor egy kicsit kinyúljunk a közvetlen határainkon túlra, és támogassunk számunkra fontos területeket – nyilatkozta az egyik főszervező, Barbarics Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában