A lakók ellátásáért

2018.03.29. 07:32

Gépkocsival és bölcsődével gazdagodott Badacsonytomaj

Egy önkormányzat első feladata a helyi lakosság érdekeinek képviselete, a település jövőjének kivívása. Erről beszélt Krisztin N. László polgármester a bölcsőde alapkőletétele és az Opel Crossland X gépkocsi, valamint az informatikai és tárolóeszközök átadása során.

Tóth B. Zsuzsa

Az alapkövet Bolfné Tóth Melinda, Fenyvesi Zoltán és Krisztin N. László helyezte el Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

- Badacsonytomaj önkormányzata közel kétmilliárd forint pályázati támogatást nyert az elmúlt évben, jelentős forrás ez a városnak, amelyben a minőségi szolgáltatások közé tartozik egy kiváló színvonalon teljesítő óvoda is. Közel ötvenmillió forintot nyertünk a bölcsőde kialakítására és az óvoda felújítására – mondta a polgármester. Bolfné Tóth Melinda óvodavezető szerint a legnagyobb érték ma a gyermek.

Az alapkövet Bolfné Tóth Melinda, Fenyvesi Zoltán és Krisztin N. László helyezte el Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

- Ezért egy bölcsőde alapkőletételénél nincs nagyobb értékteremtés egy település életében. Főként ma, amikor az óvodáztatás 90 éves a városban és 25 éves az óvoda, amelynek épületében novemberre elkészül a bölcsőde – hangsúlyozta.

Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, hogy aki bölcsődét épít, a jövőben gondolkodik. – Akik ide járnak bölcsődébe, itt lesznek óvodások, iskolások, tehát jövőbe néző fejlesztést adhatunk át – mondta az alelnök, és a polgármesterrel, az óvoda vezetőjével együtt helyezte el a bölcsőde alapkövét.

A szociális étkeztetést segítő gépkocsi átadása során a polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat feladata segíteni a rászorulókat saját erőből, pályázati forrásból. – A szociális ellátás területén többféle szolgáltatást nyújtunk, ezek fejlesztését segíti az a Területi Operatív Program pályázat, amely 5,3 millió forintot biztosított az önkormányzati tulajdonú Menü Kft. eszköz- és gépjárműbeszerzésre – mondta a polgármester. Fenyvesi Zoltán szerint nem nagy összegű a támogatás, de jelentős fejlesztés azok számára, akik ennek előnyét tapasztalják mindennap. – A munkájuk válik egyszerűbbé, gyorsabbá így – mondta az alelnök. Molnárné Keller Csilla, a társaság vezetője elmondta, hogy naponta 250-300 adag ebédet főznek az óvoda, iskola, a szociális étkeztetés ellátására, 50-70 adag ebédet szállítanak négy településre. A korábbi gépkocsi tönkrement, sürgető volt új jármű beszerzése, amint az informatikai eszközöké is. Reményei szerint szintén pályázat segíti majd a konyha felszerelései, eszközei felújítását, cseréjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában