fórum

2018.03.01. 20:21

Hét év alatt felére csökkent a bűncselekmények száma

Magyarországon biztonságban élünk, a bűnmegelőzésben európai szinten nálunk történt a legnagyobb előrelépés az utóbbi években, mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Pannónia Kulturális Központban tartott választási fórumon csütörtökön.

Marton Attila

A tárcavezető a minisztérium elmúlt években elért eredményeit ismertette. Pintér Sándor kiemelte, a bűnmegelőzésben hazánkban történt a legnagyobb előrelépés. Míg 2010-ben 430 ezer bűncselekményt regisztráltak Magyarországon, addig tavaly mintegy 200 ezer bűnesetet rögzítettek. Magyarországon nincs no-go zóna, biztonságban élünk, húzta alá. Megvédték az országhatárt, és az Európai Unió törvényei szerint követelik meg a határon való belépést.

A miniszter arról is beszélt, a kormány konszolidálta az önkormányzatok mintegy 1247 milliárd forintra rúgó adósságállományát, míg a közfoglalkoztatással erkölcsi, anyagi és szociális segítséget nyújtottak az addig segélyeken élőknek. Kiemelte, jelenleg 180 ezer főt foglalkoztatnak közmunkában az önkormányzatok.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, Magyarország jelenleg az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országa. Hozzátette, a Fidesz-kormány megvédi az országot, és nem engedi, hogy Magyarország bevándorló országgá váljon.

 Keszey János polgármester méltatta az önkormányzat, valamint a településen működő szervezetek és Kontrát Károly képviselő közötti együttműködést. Kiemelte, közel kétmilliárd forintot nyert el Balatonalmádi pályázatokon, a támogatásból új óvoda épül, felújítják a vörösberényi orvosi rendelőt, és fejlesztik a Wesselényi strandot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában