Az élhető településért

2018.03.23. 07:00

Látványosan megindultak az építkezések Alsóörsön

Jóváhagyta a képviselő-testület az új településfejlesztési koncepciót és településrendezési eszközök készítését.

Szendi Péter

Hebling Zsolt polgármester Fotó: Szendi Péter

Az előző, 15 éves terv eredményei most értek be, hiszen 12 évig a megszokott építési kedv jellemezte Alsóörsöt, de az utóbbi néhány évben látványosan megindultak az építkezések. Azért fontos a koncepció, mert a település vezetése és a lakosság több fórumon kifejtette azon véleményét, hogy a legfontosabb célkitűzés a község élhetőségének megőrzése.

- Az új településfejlesztési koncepció elfogadásával Alsóörs olyan, az aktuális társadalmi és gazdasági helyzethez igazodó, korszerű fejlesztési dokumentummal rendelkezik, mellyel fejlesztési döntései során hatékonyan tudja kezelni a jelenkor kihívásait, és kellően ki tudja használni a jelentkező lehetőségeket, melyek hozzájárulhatnak a község kiegyensúlyozott fejlődéséhez – nyilatkozta lapunknak Hebling Zsolt polgármester.

Az új tervek figyelembe veszik a település és környezetének adottságát, és elég rugalmasak ahhoz, hogy támogassák a jövőbeni fejlesztések megvalósíthatóságát.

Hebling Zsolt polgármester Fotó: Szendi Péter

- Fontos számunkra a lakosság véleménye, hiszen a fenti dokumentumok hosszú távra meghatározzák községünk fejlesztési irányát, építési követelményeit. Ezért kérjük, hogy a partnerségi egyeztetési szabályok értelmében március 31-ig tegyék meg észrevételeiket írásban az önkormányzat címére, vagy a hivatalban ügyfélfogadási időben személyesen átadott levélben, esetleg elektronikus levélben – zárta szavait Hebling Zsolt polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában