aktív díszítés

2018.03.16. 08:00

Tojásfát állítottak Tapolcán

A tavalyi siker után a civil szervezetek tagjai idén is tojásfát díszített a Fő téren.

Tóth B. Zsuzsa

A nyugdíjas klubok tagjai is aktívan kivették részüket a díszítésből Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ötletgazda tavaly Boczkó Gyula, a Városért Egyesület elnöke volt, akkor a Nő Klub tagjai segítségét kérte a megvalósításhoz. Idén már a korábbinál is több szervezet és intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez.

A bölcsődések a tojásfánál Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Városért Egyesület, a Tanúhegyek Egyesület, a vasutasok és a pedagógusok nyugdíjas klubjai, a Páneurópa Egyesület tagjai, a Megbecsülés Idősek Otthona, a Tapolcai Városszépítő Egyesület Nő Klubja, a Tamási Áron Művelődési Központ dolgozói, a mozgáskorlátozottak csoportja és a Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete a tér fáinak ágaira aggattak húsvéti díszeket, díszített tojásokat. A gyerekek a felnőttek segítségével és egy kis daruval díszítettek már tavaly is, ahogy idén szintén.

A nyugdíjas klubok tagjai is aktívan kivették részüket a díszítésből Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az idősek már januárban elkezdték körbe horgolni, viaszolni, festeni a tojásokat, fatojásokat, összesen több, mint 1000 tojást aggattak a Fő téren két fára. A díszítésre meghívták a helyi bölcsődéseket, óvodásokat, akik örömmel segítettek, sőt maguk készítette díszeket is vittek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában