áldozatos munkájukért

2018.03.03. 08:41

Új esetkocsit kaptak az ajkai mentőállomás dolgozói

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy az esetkocsi átadása jó alkalom arra, hogy tiszteletüket fejezzék ki az ajkai mentőállomáson dolgozóknak áldozatos munkájukért.

Rednágel Zsuzsanna

Új autó segíti majd az Ajkai mentők munkáját. Fotó : Rednágel Zsuzsanna

Fenyvesi Zoltán a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke elmondta, hogy a százhuszonnyolcadik mentőautó érkezett Ajkára az országosan kiosztott százkilencven háromból. Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban több fejlesztés is megvalósult Ajkán az egészségügyet ellátó rendszerben, mint például az Ajkai Magyar Imre kórházban a CT beszerzése, a légzés funkciós labor beszerzése, vagy a pl. a fertőző osztály felújításának megkezdése. Bízik abban, hogy ezekkel a fejlesztésekkel, és az új esetkocsival minél hamarabb juthatnak orvosi ellátáshoz, szakszerű segítséghez a rászorulók, ezáltal hamarabb gyógyulhatnak is.

Új autó segíti majd az Ajkai mentők munkáját. Fotó : Rednágel Zsuzsanna

Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, hogy talán kevesen hittek abban, hogy azok a fejlesztések megvalósulnak, amelyeket a kormányzat ígért, de láthatjuk, hogy sorra kapják az új esetkocsikat a mentőállomások szerte az országban. Elmondta továbbá, hogy az OMSZ új beszerzési tendere is lezárásra került, és kormányzati forrásból 117 új mentőautót tudnak vásárolni a jövőben a jelenlegi százkilencven három mellé. Tavaly 1,3 az idén 1,9 milliárd forintot adott a kormány arra, hogy további mentési eszközöket is tudjunk cserélni. -tette hozzá a főigazgató.

Elmondta, hogy az ajkai bajtársak egy évben 4000 esetet látnak el, valamint megyei szinten 1,5 millió kilométert futnak ezek az esetkocsik, így ismét jó helyre került ez a magas szintű eset kocsi. Az esetkocsi átadását követően az OMSZ főigazgatója rögtönzött állomány gyűlést tartott, ahol az állomány véleményét is kikérte fejlesztési kérdésekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában