bazaltmentesítés

2018.03.13. 09:01

Elkezdődött a tavaszi nagytakarítás Veszprémben

Úgy tűnik, a VKSZ Zrt-nél tudnak valamit, legalábbis bíznak benne, hogy Veszprémben véget ért a tél, ezért elkezdték megtisztítani a várost a síkosságmentesítő anyagoktól.

Az aluljáróban, a sétálóutcán és a kapcsolódó lépcsős területeken indult a bazalt gyűjtése – adja hírül honlapján a közüzemi szolgáltató. A kis barázdákba beülő apró darabkák kikényszerítése bizony nem egyszerű feladat. Munkatársaik géppel porszívózzák ki a bazalt- vagy zeokálkavicsokat, majd seprűvel kupacolják, és így kerül a hulladék a kukába.

Első körben a belvárosi burkolt felületek megtisztításán van a sor, illetve a március 15-i ünnepségek helyszíneit készítik elő a méltó emlékezésre.

A szilárd felületek melletti zöldeket is igyekeznek megszabadítani a hulladékoktól. A köztisztasági egység dolgozói csipeszekkel szedik ki az ágyásokba keveredett hulladékokat.

Ezen a héten munkába állnak a járdatakarító gépek és megkezdődik a gyűjtőjárdák és kerékpárutak tisztítása is. Huszonkét ember várhatóan 6-8 hét alatt tisztítja meg a városi közterületeket a bazalttól, persze ez nagymértékben függ attól is,  lesz-e még olyan hideg, hogy újra síkosságmentesítő anyagot kelljen kiszórni a felületekre. Bíznak benne, hogy a tél már nem mutatja meg magát, és akkor indulhatnak a zöldfelületi munkák is.

Borítófotó: VKSZ Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában