Zrínyi Ilona

2018.03.03. 14:33

Díjazták Veszprém megye legjobb matekosait

Veszprém megye hét városában, tíz helyszínen, 1163 diák írta meg az országos matematika verseny első fordulójának dolgozatát.

Molnár Sándor 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Országos szinten közel 64 ezer diák vett részt a 29. Zrínyi Ilona Matematikaverseny első fordulóján. 14 ezren a határon kívülről írták meg a dolgozatokat, míg Veszprém megyéből 1163 tanuló kapcsolódott be az első fordulóba, amelyen feleletválasztós feladatok során, elsősorban a gyerekek logikai készségét mérték fel. A megmérettetésen második osztálytól – tizenkettedik osztályig versenyeztek a diákok. A megyei eredményhirdetésen a legeredményesebb 93 diákot és az őket felkészítő tanárokat díjazták a Lovassy László Gimnázium tornatermében.

 

Nagyné Czaun Marianna a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetője, a verseny megyei szervezője elmondta, hogy a március végi országos döntőben 16 tanuló, nyolc általános és nyolc középiskolás diák, képviseli majd megyénket a három napos kecskeméti versenyen.

Sok versenyző indult a matematikaversenyen. Fotó: Molnár Sándor

A megyei forduló legeredményesebb általános iskolája a veszprémi Kossuth Iskola lett. Második helyen a György Dénes Általános Iskola végzett Balatonalmádiból. míg a harmadik helyet a füredi Radnóti Iskola szerezte meg. A Közép-Dunántúl régió legeredményesebb négyosztályos gimnáziuma a Lovassy László Gimnázium lett, megelőzve a tatai Eötvös Gimnáziumot és a füredi Lóczy Lajos Középiskolát. A Közép-Dunántúl régió legeredményesebb szakközépiskolája a VSZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma, amely egy tatabányai és egy tatai szakközépiskola előtt végzett az élen.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában