Újakat ültetnek az összes kivágott növény helyett

2018.04.10. 11:30

Facsemetéket telepítettek a Jókai utcába Pápán

Hozzáláttak a Jókai utca rekonstrukciója során nemrég kivágott elöregedett, beteg fák pótlásához: a városgondnokság első körben tíz facsemetét ültetett el.

Polgár Tibor

Első körben tíz facsemetét telepítettek a városgondnokság munkatársai a Jókai utcán Fotó: Polgár Tibor/napló

Fákkal szegélyezett, szép utcakép jöjjön létre

Unger Tamás alpolgármester kifejtette, egyelőre azon a szakaszon lehetett pótolni a kivágott fákat, ahol az útfelújítási munkáknak nincsenek útban, ez a Március 15. tér és a Szalmavári-domb közötti etap. A városvezető hangsúlyozta, a mostani növénytelepítés alkalmával fontos szempont volt, hogy az útrekonstrukció után egységes arculatú, a korábbihoz hasonlóan fákkal szegélyezett, szép utcakép jöjjön létre.

Első körben tíz facsemetét telepítettek a városgondnokság munkatársai a Jókai utcán Fotó: Polgár Tibor/napló

Bakó István, a városgondnokság igazgatója elmondta, első körben hárs- és kőrisfákat ültettek el, összesen tíz darabot. A csemeték előnevelt, háromszor átültetett növények, melyeknek már jelentős gyökerük van. Nagy földlabdával szállították őket, amiket ezért daruval kellett beemelni az előkészített gödrökbe.

A most elültetett fákat hamarosan újabbak követik majd

A pápai városgondnokság vezetője hozzáfűzte, a fák öntözéséhez dréncsövet helyeztek az ültetőárokba, a csemetéket pedig több oldalról rögzítették. A most elültetett fákat hamarosan újabbak követik majd, az útfelújítás végén az összes kivágott növényt pótolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában