Megújult utak és járdák

2018.04.04. 14:00

Összefogással sikerült megvalósítani a régi terveket Badacsonytördemicen

Egy település életében egy beruházás mindig nagyon fontos, hiszen az ott élők komfortját javítja.

Tóth B. Zsuzsa

Horváth Zoltán és Fenyvesi Zoltán az avatáson. Két pályázat segítette a település útjainak, járdáinak megújulását Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Amint ezek elkészültek, a kisebb utak felújítása következik

Erről beszélt Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke a keddi út- és járdaavatás során.

– Sok esetben nem tudják maguk megvalósítani terveiket, ezúttal a Belügyminisztérium támogatásai segítettek. A tízmilliós pályázat mellett a másik segítséget azért kaphatta a község, mert jól gazdálkodott, korábban nem vett fel hitelt a település. Remélem, április nyolcadika után egy olyan kormány alakul, amely a mostanihoz hasonlóan fontosnak érzi az utak építését. Már majdnem minden szomszédos ország elérhető autópályán vagy négysávos úton, és majdnem minden megyei jogú várost összeköt négysávos út. Amint ezek elkészültek, a kisebb utak felújítása következik – mondta Fenyvesi Zoltán.

Horváth Zoltán és Fenyvesi Zoltán az avatáson. Két pályázat segítette a település útjainak, járdáinak megújulását Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Két pályázat segített

Horváth Zoltán polgármester szerint többéves pályázat befejezése az avatási ünnepség.

– Két pályázat segítette a település útjai, járdái megújulását. Tízmilliós támogatást kaptunk a Kisfaludy utca aszfaltozására, az önrésszel kipótolva elég volt az összeg arra, hogy az új temetőtől a település központja irányába megújult az út. A pályázat másik része az Iskola utcai árok részleges burkolását célozta, önkormányzati támogatással még egy részt leburkolhattunk. Egy másik pályázatból újult meg a mögöttünk levő, Szent István utcai járda. Itt az önkormányzati hozzájáruláson túl lakossági összefogás ugyancsak segítette a cél elérését. Így a járda mostanra a korábbinál és az eredetileg tervezettnél is esztétikusabb lett, a macskaköves úthoz illő stílusban újult meg. Köszönet ezért a támogatóknak, a vállalkozóknak – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában