VESZPRÉMFAJSZ

2018.04.11. 07:00

Szelektíven gyűjtötték az eldobált szemetet

A Veszprémfajszért Egyesületnél már két évtizedes hagyomány, hogy áprilisban falutakarítást szerveznek.

Molnár Sándor

A csapat lelkes tagjai összeszedték a mások által kidobott flakonokat, sörösdobozokat, papírdarabokat Fotó: Molnár Sándor/napló

Jó 20–25 évvel ezelőtt annyi volt még a szemét, hogy egy Skoda szerelvénnyel, plusz egy konténerrel kezdték az akciót. Mostanra egyre kevesebb a hulladék, tavaly 15 zsákkal szedtek össze – meséli Kiss József, az egyesület alelnöke.

A csapat lelkes tagjai összeszedték a mások által kidobott flakonokat, sörösdobozokat, papírdarabokat Fotó: Molnár Sándor/napló

Elmondja azt is, hogy a 80 éves nagymamától a kétéves unokáig négy generáció vesz részt az akcióban. – Jobb, ha a gyerek látja, mit csinálunk és később már ő szól rá a felnőttre, ha az szemetelni akar – vélekedik. A kistraktorokkal megerősített, zsákokkal felszerelkezett csapat Balácától a csopaki elágazóig járta végig a falut és környékét. Összeszedték a mások által kidobott flakonokat, sörösdobozokat, papírdarabokat, vagy az erdő szélén kihajított autógumit és hullámpalát. Az akciót a takarékosság jegyében szervezték és próbálták szelektíven gyűjteni a mások által eldobált hulladékot.

Az akció után a résztvevők összegyűltek egy kis beszélgetésre, medvehagymás zsíros kenyér, egy-egy pohár fröccs és üdítő kíséretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában