nyolc métert repült

2018.04.16. 15:10

Várpalotai hintabaleset: silány alkatrész miatt zuhant ki Krisztofer

Többen is kirepültek tavaly szeptemberben Várpalotán abból a 33 méter magas kalapácshintából, amely menet közben esett szét.

veol.hu

A nyomozás még folyamatban van, de a rendőrség által megbízott szakértő véleményét nemrég kézhez kapta a gép tulajdonosa.

– Megállapították, hogy az eltörött alkatrész nem abból az anyagból volt, mint amit mi megvásároltunk. Papírokkal is tudom igazolni, hogy mást kaptunk meg, mint amit rendeltünk – mondta a Borsnak Greznár András.

– Egy egy tömbből kovácsolt, hegesztésmentes, C45-ös szénacél lett volna a megfelelő, ehelyett króm ötvözetből készült. Ez is rendkívül kopásálló, de nagyon rideg és törékeny. A Banzai nevű vásári attrakciót a napokban kapja vissza András, de még nem döntötték el, hogy újra üzembe állítják-e.

A hiba miatt a 18 éves Máthé Krisztofer nyolc métert repült, egy padka állította meg. A szerencsétlen baleset következtében Krisztofer sokáig kómában volt, ápolták Veszprémben és Győrben, jelenleg egy fővárosi rehabilitációs intézetben lábadozik. Beszélni még nem tud, de mindenre reagál.

– Már szóba hoztuk neki a balesetet, de nem emlékszik rá. A tolószéket már régen egyedül hajtja, jelenleg egy koponyaprotézis-beültetés vár rá – mondta a minap a Borsnak a fiú édesanyja.

 

Korábbi cikkeink a témában:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában