23 kilométernyi út

2018.04.29. 14:00

Megindulnak az úthengerek: felújítják Veszprém megye több összekötő útját

Idén több mint 526 kilométernyi, négy és öt számjegyű mellékút felújítása kezdődhet meg az országban, amelyből Veszprém megyében 23 kilométernyi utat újítanak fel európai uniós forrásból.

Kovács Erika

 Pécsi Norbert: Bízunk abban, hogy a gondozásunkban történő felújításokkal minden közlekedő elégedett lesz, az utak betöltik szerepüket, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését  Fotó: Magyar Közút

Már nekiláttak a munkálatoknak a Dudar-Bakonyszentkirály, Nagyvázsony-Vigántpetend, Devecser-Sümeg és Jánosháza-Pápa összekötő utakon, közölte Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője.

-„Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében I.” elnevezésű projektet társaságunk 2,400 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg, utalt a beruházásokra a közutas cég kommunikációs vezetője. Mint mondta, a program keretében Veszprém megyében megújul a Dudar-Bakonyszentkirály között a másfél kilométeres, 8219-es számú út, Nagyvázsony-Vigántpetend között a 7311-es jelzésű, mintegy 1,2 kilométeres út, valamint az egy kilométeres, Devecsert Sümeggel összekötő 7324-es út, és a Jánosháza-Pápa közötti 8403-as számú, mintegy öt kilométeres út.

Pécsi Norbert: Bízunk abban, hogy a gondozásunkban történő felújításokkal minden közlekedő elégedett lesz, az utak betöltik szerepüket, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését Fotó: Magyar Közút

 

Pécsi Norbert szólt arról, hogy a projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljáráson kiválasztott kivitelezőnek a napokban átadta munkaterületet a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt., a fejlesztés előreláthatóan 90 napot vesz majd igénybe. Valamennyi felújításánál a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek. A kommunikációs vezető kiemelte, a beruházások után nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási idő is rövidebb lesz.

-A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában történő felújításokkal minden közlekedő elégedett lesz, az utak betöltik szerepüket, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését, fogalmazott a kommunikációs szakember, hozzátéve: 2018-ban az országban több mint 526 kilométernyi, négy és öt számjegyű mellékút felújítása kezdődhet meg. Ebből idén Veszprém megyében 23 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában