Badacsonytördemic

2018.05.12. 19:11

A Balaton első vízi tanösvényét adták át a Herczeg Ferenc strandon

A szombati avatási ünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő, a Veszprém megyei Közgyűlés alelnöke örömét fejezte ki, hogy a strand ma is nyitva van és egyre korszerűbben várja vendégeit.

Tóth B. Zsuzsa

A Balaton első vízitúra tanösvényét avatták fel szombaton Badacsonytördemicen, a lábdihegyi Herczeg Ferenc strandon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Örülök a magyar kormány azon elképzelésének, amelyet tavaly indított el. Csaknem kétmilliárdos fejlesztéssel 55 Balaton környéki önkormányzati strand újulhatott meg, ennek keretében átlag 30 millió forint fejlesztési összeg érkezett az egyes strandok felújítására. A tördemici strand a 28 milliós kormányzati támogatást és egy önkormányzati kiegészítésnek köszönhetően negyven milliós beruházást valósíthatott meg. Ezzel a fejlesztéssel elindulhatott a strandok korszerűsítésének időszaka, ebben a szezonban már valamennyien élvezhetjük a strandok megújulását. Örülök, hogy kezdik a tóparti települések megtalálni azt az egyediséget, amely csak rájuk jellemző – mondta Fenyvesi Zoltán és ígérte, hogy a jövőben is segíti a községeket. Elmondta továbbá, hogy számára történelmi pillanat az esemény, hiszen országgyűlési képviselőként ez az első beruházás, amelyen megjelent, ugyanakkor megyei közgyűlési alelnökként valószínűleg az utolsó.

A Balaton első vízitúra tanösvényét avatták fel szombaton Badacsonytördemicen, a lábdihegyi Herczeg Ferenc strandon
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Horváth Zoltán polgármester, mint jelentős eredményről szólt a fejlesztésről és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek a megvalósításban.

- Június elsejére, a strand hivatalos nyitására a legapróbb részletek is a helyükre kerülnek – mondta a polgármester és arra kért mindenkit, hogy tekintse meg a tó egyedülálló tanösvényét, amelyhez hasonló hazánkban csak a Fertő-tavon van.

Pál Lászlóné, az Ökoturisztikai látogató központ intézményvezetője emlékezett az elmúlt évtizedekben történtekre és azokra, akik a mai strand elődjét létrehozták. Szólt a látogató központ 2014-beni átadásáról, amelyet a strand újra nyitása követett.

- A legújabb pályázatnak köszönhetően egy baba-mama pihenősarokkal, új játszótéri játékokkal bővült a strand és felnőtt sporteszközöket, árnyékolókat is telepítettünk. A legegyedibb változás azonban a Nádi szél vízitúra tanösvény kialakítása, amellyel a tó legnagyobb összefüggő nádasát, annak élővilágát ismerhetik meg az érdeklődők a strandon bérelhető csónakokokkal, kajakokkal bejárva – mondta Pál Lászlóné. A strand melletti Lábdi piac tevékenységi körét Szabó Csilla főszervező mutatta be. Az ünnepségen Antal Vivien népdalt énekelt, Répási Balázs szavalt, a Tördemic Néptáncegyüttes Barkócák csoportja szólistái táncoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában