Swietelsky Military Survival Run

2018.05.30. 07:00

A civilek is túlélték a pápai akadályfutást

Közel 250-en vettek részt az MH Pápa Bázisrepülőtér idei túlélő-futóversenyének második, a civilek számára kiírt futamán.

Polgár Tibor

A Swietelsky Military Survival Run túlélő-futóverseny 2018-as második, a civilek számára kiírt futamán a levegőben is helyt kellett állniuk a résztvevőknek Fotó: Snoj Péter

Tavaly először civil nevezőket is fogadott

Hazánkban először 2011-ben, a pápai katonai bázison tartottak ilyen jellegű túlélőfutást, a szervezők a holland és a belga fegyveres erőknél szerzett tapasztalatok mentén honosították meg Magyarországon ezt az extrém sport területét is érintő bajnokságot. A megmérettetésen sokáig kizárólag a honvédelmi és rendvédelmi szervek állományaiba tartozók indulhattak el, majd a legkeményebb magyar akadályfutó-versenyeként emlegetett Swietelsky Military Survival Run tavaly először civil nevezőket is fogadott.

A Swietelsky Military Survival Run túlélő-futóverseny 2018-as második, a civilek számára kiírt futamán a levegőben is helyt kellett állniuk a résztvevőknek Fotó: Snoj Péter

A nem mindennapi sportesemény sikere és a nagy érdeklődés nyomán nem volt kérdés, hogy 2018-ban ismét próbára teheti magát az utca embere a 12 kilométeres távon 33, többnyire komplex akadályt felvonultató túlélőfutáson.

A hibapontok száma volt az elsődleges szempont

Az akadályok megépítésénél a szervezők kihasználták a pápai katonai bázis adottságait: többek között vizes, meredek emelkedőkkel tarkított, bunkerben végrehajtandó, valamint kötelekből épített feladatokat is teljesíteniük kellett a versenyzőknek. A végső értékelésnél a hibapontok száma volt az elsődleges szempont. Aki nem teljesített egy akadályt, hibapontot kapott, így hiába futott jó időt, nem kerülhetett a legjobbak közé. A teljes táv és az összes akadály leküzdésére egy meghatározott szintidő állt rendelkezésre, aki ezt túllépte, annak nem vették figyelembe az eredményét az összegzésnél. A civil futam résztvevőinek a szükséges erő és állóképesség mellett kiemelkedő szellemi teljesítőképességre is szükségük volt a sikeres versenyzéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában