39 éve dolgozik az OMSZ-nél

2018.05.14. 20:00

„Év Veszprémi Mentőse” díjat kapott Szalontai Árpád főápoló

Szalontai Árpádnak, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Veszprémi mentőállomása főápolójának ítélte oda az „Év Veszprémi Mentőse” díjat a város közgyűlése, amit Brányi Mária alpolgármester adott át a hétfői ünnepségen, a megyeszékhely mentőállomásán. A főápoló 39 éve dolgozik az OMSZ-nél.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly / Napló

Brányi Mária alpolgármester felidézte, hagyománya van annak, hogy az önkormányzat, illetve a közgyűlés elismeri a város érdekében végzett kiemelkedő tevékenységet, ilyen a mentőszolgálaté is. –A mentősök emberfeletti munkájának jelentőségét akkor érzékeljük igazán, amikor magunk, vagy hozzátartozónk bajba kerül. Életünk alapvető, nélkülözhetetlen része a munkájuk, fogalmazott az alpolgármester, majd azt kívánta, a magas színvonal, ami Veszprémben és a megyében jellemző, az egész ország mentőszolgálatainál általános legyen. Az alpolgármester rámutatott, a város továbbra is elkötelezett abban, hogy a kormányzati támogatás mellé álljon a feltételek előteremtésében.

Fotó.: Penovác Károly

-Az idén hetven éves OMSZ számára az igaz értéket a szolgálatnál dolgozó emberek jelentik, a mentő gépkocsivezetők, a mentőápolók, a mentésirányítók, a mentőtisztek és orvosok, valamint az adminisztratív dolgozók, ezt Vörös Péter, az OMSZ regionális igazgatója mondta. -Áldozatos munkájuk nélkül nem lehetne a mentőszolgálatnak lehetősége arra, hogy évente több mint egy millió bajbajutott embernek segítsen. Dolgozóink között sokan mindent felülmúlva képviselik az OMSZ hagyományait, értékeit, fogalmazott az igazgató, majd méltatta, ahogy Veszprém értékeli a munkát, amit a mentősök végeznek.

Fotó: Penovác Károly

Nátán Albin Veszprém megyei vezető mentőtiszt a díjazottról szóló laudációban kiemelte, Szalontai Árpád 19 évesen került a mentőszolgálathoz, és a Veszprémi mentőállomáson kivonuló mentő ápolóként kezdett dolgozni. A balatonfüredi állomáson légimentő ápolóként, majd a mentésirányításban szolgálatvezetőként is kiválóan megállta a helyét. 2005-ben főápolónak nevezték ki.

Fotó: Penovác Károly / Napló

Gondoskodik Veszprém megye összes mentőautójának felszereléséről, eszközeinek pótlásáról, és folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzéseken, a sürgősségi betegellátásról szóló konferenciákon, előadásokon. Példaértékű munkája iránymutatás a kezdő, fiatal mentődolgozók előtt. Veszprém közgyűlése a sürgősségi betegellátás területén végzett kimagasló szakmai munkája, valamint a mentés technikai hátterének megteremtése érdekében kifejtett példamutató tevékenysége elismeréseként ítélte oda a főápolónak a rangos díjat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában