83-as számú főút

2018.05.29. 14:00

Forgalomkorlátozással jár a Pápa és Borsosgyőr közötti útrekonstrukció

Újjáépítik a Pápa és Borsosgyőr közötti közel négy kilométeres útszakaszt, amin a munkálatok miatt jelenleg teljes útzár van érvényben.

Polgár Tibor

Pápa és Borsosgyőr között jelenleg teljes útzár van érvényben Fotó: Polgár Tibor/Napló

Szilárd alapot képeznek a kétrétegű új aszfaltburkolat számára

A 83-as számú főút és a pápai Celli út találkozásánál lévő körforgalomtól egészen a mezőlaki leágazóig újítják meg a 834-es számú utat, mintegy 450 millió forintból – tájékoztatott Sindler Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési mérnöke. A hazai finanszírozású beruházás során a külterületi szakaszon a meglévő burkolatot cementtel és kőzúzalékkal keverve, úgynevezett remix technológiával bedarálják, ezzel szilárd alapot képeznek a kétrétegű új aszfaltburkolat számára.

Pápa és Borsosgyőr között jelenleg teljes útzár van érvényben Fotó: Polgár Tibor/Napló

Belterületen (azaz Borsosgyőr főutcáján) kétrétegű burkolatmegerősítést hajtanak végre, illetve száz méter hosszan teljes pályaszerkezet-cserét is megvalósítanak. Az autóbusz-megállókat szintén újjáépítik, összességében hat méter szélességben újul megaz útpálya. Az útrekonstrukciós munkák forgalomkorlátozással járnak, várhatóan még másfél hétig teljes útzár lesz érvényben Pápa és Borsosgyőr között, kerülni Kéttornyúlak felé lehet. A teljes útzár után félpályás lezárásra kell számítani. Mindezek nyomán a Magyar Közút a sebességkorlátozás betartását és fokozott óvatosságot kér az errefelé közlekedő járművezetőktől. A külterületi útépítés előreláthatólag augusztus, míg a belterületi szeptember végére készül el.

Több városi beruházást is terveznek

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere megjegyezte, a Borsosgyőrre vezető útra több városi beruházást is terveznek. A 83-as számú főút és a Celli út találkozásánál lévő körforgalomban létesítendő MiG–21-es emlékmű megépítésére már megvan az építési engedély, emellett a pápai közlekedésfejlesztési projekt részeként településkaput építenek, és kialakítanak egy gyalogos-átkelőhelyet Borsosgyőrön. Nem utolsósorban pedig járdafelújítást is megvalósítanak majd a Pápához csatolt településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában