programkavalkád füredtől udvariig

2018.05.20. 16:00

Hal, bor, pálinka és pincepörkölt: megadják a módját a Balaton partján

A pünkösdi hosszú hétvégére több Balaton-parti településen is vendégcsalogató programokkal készültek a szervezők.

Sági Ági

Balatonfüreden egész hétvégén tart a Balatoni Hal- és Borünnep. A sétányon felállított faházakban a legjobb helyi pincészetek borait lehet kóstolni, és több sátorban kínálnak halételeket, bográcsban főtt halászlét.

 

Hétfőn délelőtt átadják a Szent Orbán-napi borünnep díjait, és a nyertes borok kóstolására is lehetőség nyílik. Hétfő estig koncertekkel, gyerekprogramokkal várják a látogatókat.

A Balatoni Hal- és Borünnep részeként tartják a hétvégén a Tihanyi Pünkösdi Pálinka Pikniket. A Mádl Ferenc téren pálinkákat lehet kóstolni, és késő estig tartanak a programok a színpadon. A Pisky sétányon kézműves kirakodóvásárt tartanak, és középkori játékokkal várják a gyerekeket. Elindult a MOL Nagyon Balaton programsorozata is a Tihanyi PIAC placcon.

 

Vasárnap a koncertek mellett Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatán is részt vehetnek a gyerekek. 500 csokoládét, 200 ingyenes hajójegyet és 100 múzeumi belépőt is elrejtenek a vadászaton. Az akció szervezőinek célja, hogy olyan játékokat találjanak ki, amelyek segítségével megmozgathatják a turistákat két-három település között, miközben a gyerekek megismerhetik a Balaton nevezetességeit.

Pünkösdi családi napot és pincepörköltfőző versenyt tartottak Balatonudvari Fövenyes strandján. A hagyományos versenyre 11 csapat nevezett, köztük többen már egy évtizede eljönnek erre a rendezvényre.

 

- A rendezvény célja a kikapcsolódáson és közösségépítésen túl, hogy népszerűsítsük strandjainkat. Sok minden megújult erre a szezonra, új például az itteni játszótér is- mondta el Stefanovicsné Sipos Mária közösségszervező.

Egy nagy érdi társaság nemcsak a bográcsos pörköltet főzte, de hoztak kemencés túrós csuszát, és direkt erre az alkalomra készíttettek tortát is. A település is gondoskodott desszertről: a kóstolójegyért nem csak az Őszirózsa Nyugdíjasklub tagjai által készített finom pörköltet, hanem helyben készült császármorzsát is lehetett kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában