Csak a magyart vedd

2018.05.22. 07:00

Hungarikumokból versengtek a kislődi kalandparkban a diákok

Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg az általános iskolások részére a hungarikumverseny döntőjét a hagyományok ápolása és az értékek őrzése céljából a Sobri Jóska Élményparkban, ahol 12 csapat mérte össze tudását a közelmúltban.

Borsos Renáta

x

A rendkívüli versenyhelyszín sok izgalmat tartogatott a résztvevők számára. Az eseményt a tanulók részéről több hónapos felkészülés, míg a főszervező, Fódiné Bergmann Ágnes pedagógus részéről jelentős előkészület előzte meg. A megye valamennyi általános iskolája kapott egy selejtező versenyfeladatsort, melynek értékelése után a legjobb eredményt elérő 12 csapat mérhette össze tudását a döntőn. Az ítészi feladatoknak többek között Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a település polgármestere, Somogyi Anna is eleget tett. Köszöntőjükben üdvözölték a versenyzőket és a felkészítő pedagógusaikat.

Az első három helyezett csapat tagjai a felkészítőikkel együtt Fotó: Nimsz Katalin

Zsűrizett még Csiszár Adrienn, a Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola vezetője és a Jáger család vezette élménypark részéről Jáger Dávid. A gyerekeknek számot kellett adniuk a hungarikumokhoz kapcsolódó ismeretanyagukról, kulturális tudásukról, mindemellett voltak olyan állomáshelyek, ahol ügyességi számokban is jeleskedniük kellett. Amíg a zsűri az eredményhirdetéshez készülődött, a diákok a kalandpark játékait ingyenesen vehették igénybe. Felajánlásoknak köszönhetően egyik csapat sem távozott üres kézzel.

A győztes csapatnak járó vándorserleg Nemesvámosra került, a Vámosi Betyárok csapatához, amelyben Antal László, Bardon Szilárd, Takács Regő, Patkó Botond versenyzett. Felkészítő tanáruk: Molnár Éva volt. Dobogósok lettek még a versenyen a Mezőlaki Miskakancsók, továbbá a Pápakovácsiból érkező Kovácsi Kürtöskalács Kanyarítók csapatának tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában