látványos és családbarát

2018.05.29. 10:00

Látványos, családbarát katonai hagyományőrzés Tapolcán

Katonai bemutatókkal, kulturális és gyerekprogramokkal kétnapos rendezvény keretében emlékeztek a katonahősökre és ünnepelték a Dobó városrész napját Tapolcán.

Balogh Ákos

A kisebbek is megismerhették a katonák felszereléseit a város- és gyereknappal egybekötött hősök napján Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az egykori katonai lakótelep adott otthont a hétvégén egy látványos, családbarát katonai hagyományőrző rendezvénynek, mely egyben a lakótelep napja, hősök napi rendezvény és gyereknap is volt.

A kisebbek is megismerhették a katonák felszereléseit a város- és gyereknappal egybekötött hősök napján Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szombaton a gyerekeket zenés műsor, távirányítású autómodellek bemutatója, a felnőtteket néptánc és különböző katonai, rendvédelmi, hagyományőrző kiállítások várták. Jelen volt a rendezvényen a Magyar Honvédség toborzópontja, a rendőrség és a katasztrófavédelem is, mellettük katonai hagyományőrzők tartottak harci bemutatókat. Délelőtt lovagi tornát, délután tüzérségi és aknavetős bemutatót láthattak az érdeklődők, a bátrabbak pedig kipróbálhatták a XIV. század jellegzetes hajítófegyvereit is, majd a főzőverseny eredményhirdetésére is sor került.

A katonás városrészi nap vasárnap hősök napi megemlékezéssel, világháborús katonasírok és hősi emlékművek koszorúzásával, valamint tábori misével ért véget, melyen az orosz és német nagykövetség delegáltjai is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában