fejlesztés

2018.05.22. 20:35

Megújul a badacsonytomaji iskola

Sikeres pályázatnak köszönhetően a Széchenyi 2020 Program keretében a közeljövőben megvalósul a Tatay Sándor Általános Iskola nevelési-oktatási infrastrukturális környezetének a fejlesztése.

Borsos Renáta

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő gratulált a sikeres pályázathoz és kormányzati szempontból értékelte a fejlesztést Fotó: Borsos Renáta/Napló

A napokban, a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő kormányzati szempontból értékelte a projektet, kiemelve a művészeti és természettudományi képzés fejlesztésének a fontosságát a közösségi terek megújulása mellett. A Balatonfüredi Tankerületi Központ,- mint az iskola fenntartója – képviseletében Szűcs Attila szakmai igazgató elmondta, hogy sikeres EFOP pályázaton az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott vissza nem térítendő, 43,5 millió forint támogatást nyertek.

Projekt célként az esélyteremtő és méltányos oktatási, nevelési, szakmai munkához nélkülözhetetlen infrastrukturális feltételek biztosítását emelte ki. Az iskola intézményvezetője, Krisztin N. Lászlóné ismertetőjében elmondta, hogy a felzárkóztatás, a hátránykompenzáció és a tehetséggondozás, mint intézményi feladatok képviselik a prioritást.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő gratulált a sikeres pályázathoz és kormányzati szempontból értékelte a fejlesztést Fotó: Borsos Renáta/Napló

Közel nyolc millió forint értékben vásárolhatnak fejlesztő eszközöket a hatékony felzárkóztatás érdekében. Tehetséggondozás tekintetében természettudományi labor kialakítását, illetve a rajztanterem fejlesztését is szolgálja a nyertes pályázat. Lamperth Tamás, a projekt szakmai vezetője a technika teremről, mint a családi életre nevelés fontos helyszínének a teljes eszközparkjának megújításáról, szaktantermek bútorzatának, burkolatának cseréjéről beszélt. Megemlítette, a munkák a nyári szünetben érnek igazán látványos szakaszba, hogy a diákok ősszel már a megújult iskola falai közt tanulhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában