Várpalota és Szápár között

2018.05.15. 17:30

Megújuló bakonyi utak – Télen is biztonságosabban lehet majd közlekedni

Összesen mintegy két kilométer hosszúságban újult meg a Várpalota és Szápár közötti út két szakasza - mondta el hétfőn Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Szabó Péter Dániel

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, valamint Győry Tünde és Fodor-Bödös István polgármester a megújult útszakasznál Fotó: Szabó Péter Dániel

A közelmúltban megválasztott honatya Győry Tünde jásdi és Fodor-Bödös István tési polgármester társaságában tartott sajtótájékoztatót az érintett szakaszon.

- Várpalota és Tés között, illetve Tés és Jásd között, a korábban sok problémát okozó szerpentinen kapott új aszfaltburkolatot egy-egy szakasz a Magyar Közút saját beruházásában. Nagyon örülök a fejlesztéseknek, hiszen a 8213-as számú út egy fontos közlekedési útvonal a Bakonyban, a tésiek és a jásdiak egyaránt naponta használják. A polgármesterekkel karöltve azon fogunk dolgozni az elkövetkező években, hogy ez a két beruházás csak a felújítássorozat első állomása legyen. Már az országgyűlési kampányban is elmondtam, számomra a települések fejlesztése mellett az is kiemelten fontos, hogy az oda vezető utak is megfelelő minőségűek legyenek, különösen igaz ez a Bakonyban található falvakra – mondta el Veszprém megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője.

Ovádi Péter kérdésünkre hozzátette, hosszabb távon mindenképpen az lehet a cél, hogy a Várpalota és Szápár közötti 8213-as út teljes hosszában megújuljon.

 

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, valamint Győry Tünde és Fodor-Bödös István polgármester a megújult útszakasznál Fotó: Szabó Péter Dániel

Győry Tünde, Jásd polgármestere kiemelte, a lakosság komfortérzetének növelése mellett a turizmus szempontjából is lényeges, hogy megfelelő minőségű úton lehessen megközelíteni az ezen a területen az elmúlt időszakban sikereket elérő települést.

Hasonló véleményen volt Fodor-Bödös István, Tés polgármestere is, aki megjegyezte, a felújított útszakaszon a Bakonyban veszélyesnek számító téli időszakban is biztonságosabban lehet közlekedni.

A témával kapcsolatban elhangzott még, hogy a Közút munkatársai a 8213-as és a 8216-os számú út kereszteződésénél (Szápárnál) sárga, lassító harántcsíkozást és Stop feliratot festenek majd az útra, ezzel is szeretnék megelőzni a közlekedési csomópontban történő újabb baleseteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában