Pozitív élményekkel

2018.05.17. 07:00

Megyei németverseny a nemzetiségi hét keretében

A Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola idén húszéves tagozata második alkalommal hirdetett versenyt a megye német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjainak.

Napló-információ

Élményekkel és ajándékokkal gazdagodtak a verseny résztvevői Fotó: Dózsa iskola

A verseny célja a nyelvtanuláshoz való pozitív viszonyulás és az együttműködési képességek erősítése. A harmadik és negyedik osztályos gyerekekből álló négyfős csapatok vidám hangulatú állomásokon, játékos, kreatív feladatokban mérték össze nyelvtudásukat az „Évszakok” témában, tájékoztatott Lenkei Judit.

A résztvevő iskolák közül első helyezést ért el a balatoncsicsói iskola csapata (Godány Teodóra, Plavecz Melani, Kercselics Fanni, Tihanyi Anna), felkészítő tanáraik: Lakatos Mónika és Tihanyiné Baki Zsuzsa.

Élményekkel és ajándékokkal gazdagodtak a verseny résztvevői Fotó: Dózsa iskola

Második helyezett lett a herendi csapat (Ujhelyi Luca, Etlinger Zsófia, Tamás Gréta, Szitási Levente), felkészítő tanáraik: Arnold Mária és Szerencsiné Krámli Erzsébet. Harmadik helyezést ért el a nemesvámosi csapat (Denk Olivér, Horváth Dorottya, Havelda Nóra, Nagy Boglárka), felkészítő tanáruk: Kovácsné Kauker Katalin.

A veszprémi Hriszto Botev, a Gyulaffy László, a magyarpolányi és a zánkai iskolák csapatai is kiválóan helytálltak. Bár a házigazda csapat nem a helyezésért versenyzett, de tagjai szép teljesítményükért különdíjat érdemeltek ki.

A vidám hangulatú versenyről idén is minden résztvevő élményekkel és ajándékokkal térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában