Tizenhárom csapat indult

2018.05.25. 16:05

Sikeres megyei elsősegélynyújtó versenyt rendeztek Csetényben

Az egykori, műemlék jellegű barokk Holitscher-kastély és parkja adott ideális otthont a negyvenhetedik megyei elsősegélynyújtó versenynek, melyet a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei Szervezete szervezett, a zirci és a területi szervezet és a helyi önkormányzat közreműködésével.

Müller Anikó Hanga

Az állomásokon gyakorlai és elméleti feladatok voltak

A programot Baráth Gábor, a Vöröskereszt Veszprém megyei igazgatója nyitotta meg, a több mint száz résztvevőt Fekete Istvánné, a Veszprém megyei Vöröskereszt megyei katasztrófavédelmi koordinátora, Sludné Varga Diána alpolgármester, a rendezvény fővédnöke és Nátrán Albin, az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomás vezetője köszöntötte.

A megnyitó percei Fotó: Szalai-Jakab Éva

A versenyzők hat – négy gyakorlati és két elméleti – állomáson tettek tanúbizonyságot egészségügyi ismereteikről, tájékoztatta lapunkat Magyar Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezet vezetője. Három – általános-, középiskolás és tizennyolc éven felüliek – kategóriában nevezhettek. Tizenhárom csapat indult, négy általános-, nyolc ifjúsági és egy felnőtt.

A zirci csapattagok: Jakab Károly, Kiss Blanka, Kovács Noémi, Lovas Helga (III. Béla), Mészáros Mária, Szalay Szimonetta, Somogyi Tünde, Bakonyi Gergő Fotó: Szalai-Jakab Éva

A feladatok megoldásait a Nátrán Albin vezette hattagú versenybírók csoportja értékelte, a gyakorlati feladatok szemléltetését képzett imitátorok segítették. Az első két kategória nyertese a veszprémi Padányi Bíró iskola lett, a harmadiké az ugyancsak veszprémi Lovassy László gimnázium csapata lett.

Az állomásokon gyakorlati és elméleti feladatok voltak Fotó: Varga Balázsné

Magyar Lászlóné büszke a bakonyi kistérséget képviselő zirci középiskolák versenyzőire, a Reguly Antal szakképző és a III. Béla gimnázium diákjaira – utóbbiak közül mind a négy csapattag csetényi voltakiket két kortárs segítő diáktársuk, Bakonyi Gergő és Balázs Márton készített fel. A szakképzősök az ötödik, a bélások a harmadik helyen végeztek, a gimnazisták teljesítményét a szervezők különdíjjal is elismerték.

Értékelés Fotó: Szalai-Jakab Éva

A jó hangulatú, tartalmas verseny után Sludné Varga Diána a diákokat fagylaltozásra hívta meg, a csetényi vöröskeresztesek pedig minden résztvevőnek emléklapot ajándékoztak. Az országos elsősegélynyújtó versenyt ősszel rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában