Gyulakeszi

2018.05.24. 07:00

Szabályos közlekedés már óvodában is

A településen mindig zajlik az élet. Főleg ilyenkor tavasszal. Legutóbb anyák napi műsorral kedveskedtek a gyerekek és a Gyulakeszi Dalárda tagjai, most pedig közlekedési kresz-nap volt az ovisoknak.

Smidhoffer Eszter

Csoportkép a foglalkozás után

A Százszorszép Óvoda délelőtt indult útnak az oviból a Rákóczi utcába, ahol már a helyi polgárőr, Papp Sándor és a körzeti rendőr, Bognár Bálint várta a gyerekeket.

Ügyesen vették az akadályokat az ovisok

Az utcát két óra hosszan lezárták, így a felépített akadálypályán nyugodtan tekerhettek a kicsik a rendőr irányításával. Stoptábla, vonatjelző, zebra, irányjelző, körforgalom és különböző akadályok is voltak, amiket szépen teljesítettek az ovisok. A szabályokat szépen betartották, majd jutalmul, aki akart beülhetett a rendőrautóba. Ezzel a legtöbben éltek is, hiszen nem sűrűn van ilyen lehetőség.

Fotó: Smidhoffer Eszter

Maga az ötlet onnét jött, hogy mindenképp szerettem volna, ha itt a településen a gyerekek közelebbről is megismerkednek a közlekedés szabályaival és közben jól érzik magukat. Így a Gyulakeszi polgárőrséggel felkerestük az óvodát, hogy lenne ilyen kezdeményezés, mit szólnának hozzá. Az óvónők nagyon örültek az ötletnek, így nem is volt kérdés, hogy megvalósítjuk e – mondta Bognár Bálint körzeti megbízott rendőr, főtörzsőrmester.

Csoportkép a foglalkozás után

A délelőtti programot egybefűzték a közelgő gyereknappal, azaz a tanulás mellett szórakozás is jutott a kicsiknek. Szerencsére a kapitányságon volt kerékpáros ügyességi, jelzőtáblákkal tűzdelt pálya, amit fel tudtak állítani az utcában, ezzel megteremtve a valós közlekedés kicsiny mását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában