kénytelenek voltak a szelektív gyűjtőedényeket lelakatolni

2018.05.29. 10:00

Szeméthegy a faluszélen – Jövőre valószínűleg átszervezik a lomtalanítást Paloznakon

Május elejére hirdette az évi lomtalanítást a Probio Zrt. Ennek ellenére a minap a település egyes pontjain szeméthalmazok fogadták az embereket.

Szendi Péter

Lovas felől ez a látkép fogadta az embereket Fotó: Szendi Péter/Napló

– Az elektronikus termékeknek külön gyűjtést szerveztünk, ennek ellenére hihetetlen mértéket öltött a szemét a két gyűjtőhelyen. Nem a megunt bútorokkal és az év közben összegyűlt lomokkal volt gond, hanem az oda nem való szeméttel. Több százezer forintért kellett elszállíttatni, különválogatni és az átvevőhelyekre vitetni az összehordott anyagokat – kezdte Czeglédy Ákos polgármester. A szomorú tapasztalatok alapján jövőre valószínűleg átszervezik a lomtalanítást.

Lovas felől ez a látkép fogadta az embereket Fotó: Szendi Péter/Napló

– A Kishegyi utcában lévő parkolóban kénytelenek voltunk a szelektív gyűjtőedényeket lelakatolni, mert a háztartási szemetet is beleborították. Kérjük, szánják rá a néhány percet, és egyesével, kupak nélkül, lehetőleg összelapítva tegyék bele a műanyag palackokat a gyűjtőbe. A gyűjtőedény mellé elhelyezett zsák illegális szemétlerakásnak minősül, és akár 150 ezer forint szabálysértési bírságot vonhat maga után – folytatta a település első embere, aki még megjegyezte, hogy mindannyiunk érdeke, hogy a falut ne borítsa el a szemét, ehhez kérik a lakosság segítségét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában