segítség

2018.06.05. 20:00

Balatonfüreden találkoztak az állva evezős lányok a lebénult Nikivel

Kráz Edina és Muszik Kinga körbeevezte a Balatont egy különleges szörfdeszkán, a napokban azzal a céllal is, hogy a motorbalesetben lebénult Niki alapítványára hívják fel a figyelmet, ami a lány rehabilitációját segítené. Az elmúlt hétvégén találkoztak is Nikivel a balatonfüredi Tagore sétányon.

Kovács Erika

-Egy fantasztikus kihívást teljesítettünk Edina barátnőmmel, nyolc nap alatt körbeeveztük a Balatont SUP deszkán állva, ami a mi ismereteink szerint egyedülálló teljesítmény ma Magyarországon. Tettük ezt azért is, hogy újra felhívjuk a figyelmet egy különleges lányra -Foki Nikire – aki két évvel ezelőtt egy motorbalesetben súlyosan megsérült, utalt az előzményekre Kinga.

Örömmel beszélt arról, hogy az elmúlt hétvégén személyesen is találkoztak Nikivel és családjával. -Gyönyörű, intelligens fiatal lány, kedves mosollyal, hatalmas szívvel, őszinte érdeklődéssel a világ dolgai iránt. Határozott és erős egyéniség, kitartása tiszteletet ébreszt.

Nikinek segítségre van szüksége. Segítségre van szüksége ahhoz, hogy a mindennapok csatáiból győztesen kerüljön ki, – fogalmazott Kinga.

Niki azt mondta, motorbaleset két éve történt, akkor is a Balatonra indultak, amikor Gyulafirátótnál nekik csapódott egy autó, és ő utasként nyaktól lefelé lebénult. Azóta nem járt a Balatonnál, a mostani az első útja a tóhoz, ahová egy különleges székben szülei segítségével tudott eljönni. Annak különösen örül, hogy a lányokkal, Edinával és Kingával is találkozott, akik miatta jöttek át Alsóörsről Balatonfüredre. Attól pedig nagyon meghatódott Niki, hogy az állva evezős lányok a rehabilitációjáért létrehozott alapítvány mellé álltak, ugyanis gyógykezelését – amelyre nagy szüksége lenne – a család nem tudja finanszírozni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában