sikeres tanévet zártak

2018.06.11. 07:00

Kiváló eredményeket értek el a Kisfaludy gimnázium tanulói

Sikeres tanévet zár a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium, a diákok számos versenyen szerepeltek kiváló eredménnyel, öregbítve egyben az intézmény és a város hírnevét.

Tóth B. Zsuzsa

A Kisfaludy gimnázium diákjai eredményes tanévet zárnak. Képünk a Kisfaludy-napokon készült Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

Több területen könyvelhet el szép eredményeket a sümegi gimnázium. Elsőként az idegen nyelvi képzésük hatékonyságát említi Szeidlné Lakos Éva intézményvezető.

A Kisfaludy gimnázium diákjai eredményes tanévet zárnak. Képünk a Kisfaludy-napokon készült Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

- A végzős nyelvi osztályokban egyre többen rendelkeznek felsőfokú nyelvvizsgával vagy két nyelvből is középfokúval. Már a tanév kezdete is sikereket hozott: októberben a Nyelvek európai napja elnevezésű vetélkedőn a részt vevő 97 Veszprém megyei középiskolás között angol nyelvből kimagasló eredményt értek el a sümegi kisfaludys diákok. Első helyezést szerzett Filippe Dárió (11. C), harmadik lett Szeidl Orsolya (12. C) és Bikás Szabolcs (10. C). Nyelvoktatásunk sokféleségét bizonyítja, hogy egy lengyel iskolával közös munkánk kiváló értékelést kapott, elnyerte a Nemzeti Minősített eTwinning projekt címet, ennek következtében eTwinning partneriskolává váltunk. Ökoiskolaként már a korábbi években is számos környezetvédelmi versenyen részt vettünk, országos és megyei dobogós helyezéseket elérve. Büszkék vagyunk arra az országos első helyezésre, amelyet Lugosi Csenge Anna, Tóth Rebeka és Takács Panna (10. C) diákjaink szereztek a Fedezd fel az örökséged! – 2018 című erdőismereti vetélkedőn – sorolja az eredményeket az igazgató.

Megtudtuk továbbá, hogy az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek az olvasás megszerettetésére különböző programokkal. A magyar nyelv ápolását szolgáló versenyeken rendszeresen részt vesznek, a megyei Nyakas János szavalóversenyen Söjtöri Sára (10. A) harmadik helyezett lett. Megyei vers- és prózamondó versenyen Ajkán Keszey Anett (10. C) a második helyet szerezte meg. Lugosi Csenge Anna (10. C) minden évben sorra nyeri a díjakat írásaival.

Lehet szó művészetekről, sportról vagy akár katasztrófavédelemről, jól szerepelnek a sümegi gimnazisták. Muzsi Viktória (11. C) a Világíts rá! országos környezetvédelmi rajzpályázaton harmadik helyezést ért el Az én ökofalum című alkotásával. A gimnázium focicsapata a járási fordulót megnyerve megyei második helyet szerzett a Fair Play-bajnokságon.

- Oblivion nevű csapatunk tavasszal második helyezést ért el az ifjúsági katasztrófavédelmi vetélkedő járási fordulóján. A büszkeségfalunk minden tanév végére megtelik az új oklevelekkel. További céljaink között szerepel, hogy innovatív iskolaként ezután is keressük az újabb lehetőségeket. Így például informatikával, logikai játékokkal kapcsolatos szakköreink érdekes időtöltést kínálnak a fiataloknak. Szeretnénk erősíteni továbbá a pályaorientációs tevékenységünket, hogy a fakultációs felkészítés mellett ezzel is segítsük diákjainkat a pályaválasztásban – nyilatkozta Szeidlné Lakos Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában