Figyelnek a fiatalok igényeire

2018.06.19. 11:30

Fejlesztés az ünnep jegyében: megújuló belváros, új sportlétesítmények Ajkán

A városfejlesztésről, a várossá nyilvánítás 60. évfordulója megünnepléséhez kért vállalkozói támogatásokról szóló fórumra hívták a szervezők az érdeklődőket a minap a szabadidőközpontba.

Borsos Renáta

A hotel és a szolgáltatóház épülete, annak környéke, a közterületek és a parkolók is a mostani igények szerint változnak Fotó: Tisler Anna/Napló

A város iparterülete folyamatosan nő

A bevezetőben elhangzott, hogy a városvezetés a civil és a gazdasági élet szereplőivel egyetértésben és közreműködésével végzi a beruházásokat. A város iparterülete folyamatosan nő, zajlanak a beruházások a sport, a turisztika terén is. Hornyák Attila, a város főépítésze kijelentette, új várost építenek, de nem a régi lerombolásával, hanem az értékek megtartása mellett a városszövet megújításával. A beruházásoknál elsősorban a fiatalok igényeit, kéréseit veszik figyelembe. Az ő fejlődésüknek, kreativitásuknak ad helyet a tervezett Okosház, amely a belvárosban álló Kaszinó újként épülő részén kap helyet.

A hotel és a szolgáltatóház épülete, annak környéke, a közterületek és a parkolók is a mostani igények szerint változnak Fotó: Tisler Anna/Napló

A posta épülete hőszigetelést, színezést és kényelmesebben használható rámpát kap. A Torna-patak jelenlegi mederkialakítását kiváltják, a Rákóczi és Deák utcai csomópontnál az új híd megépítésével a belső közlekedési rend is megváltozik. A hotel és a szolgáltatóház épülete és annak környéke, a közterületek és a parkolók is a mostani igények szerint változnak. Jelentős és régóta várt beruházás az Alkotmány utcában a piac és a vásárcsarnok valamint a környezete megújítása. A vasútállomás épülete modernebb lesz, valamint új parkolókat alakítanak ki. A Városligetben a szökőkutat áthelyezik, kútházat építenek, lesz új játszótér, padok, térburkolat, kialakítanak egy székely sétányt székelykapuval, a tájegységre jellemző növényekkel. A tervek között futópálya és a városligeti hotel megvalósítása is szerepel. A sportfejlesztésekre komoly összeget fordít a város, épül a jégcsarnok, lesz kosárlabda- és szivacskézilabda-csarnok, a lőtér fejlesztése keretében háromszor nyolc lőállásos, a legmodernebb golyófogó berendezéssel ellátott lőtér készül, valamint tízasztalos asztalitenisz-csarnok. Ajka turisztikai vonzereje nagy, ezen a téren is elkezdődtek a beruházások. Várhatóan az idén elkészül a volt Oázis helyén egy 40 szobás wellness- és konferenciaközpont, a Bercsényi középiskola kollégiumából is szálláshelyeket alakít ki a jelenlegi tulajdonos.

Senki nem zárkózott el

A fórumra azokat a vállalkozókat is meghívták, akiknek évi nettó árbevétele meghaladja az egymillió forintot. Schwartz Béla polgármester elmondta, hogy minden gazdasági egységtől bevétele egy ezrelékét szeretné kérni a város az alapítványa számára, a kiugróan magas jövedelműektől fél ezreléket a 60 éves évforduló programsorozata éveiben, idén és 2019-ben. Az ajkai polgármester a fórumon elmondta, a legnagyobb adózókat személyesen is felkereste, senki nem zárkózott el.

Hozzászólásában Kálmán Endre, az egyik ajkai vállalkozás ügyvezetője elmondta, ő természetesen felajánlja az összeget, hiszen azzal a város fejlődéséhez járul hozzá. A támogatás igazi lokálpatrióta cselekedet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában