a kihívás napja

2018.06.01. 12:52

Három generáció sportolt együtt Zircen

Immár hagyományosan az idén is csatlakozott a Kihívás Napjához a zirci Szent Bernát Idősek Otthona.

Müller Anikó Hanga

A sportos délelőttön óvodásokat és általános iskolásokat láttak vendégül. Mohosi-Holczinger Judit mentálhigiénés munkatárs ismertette a világ legnagyobb, 1982 óta, mintegy ötven országban ugyanazon a napon zajló lakossági sportesemény történetét.

Hangsúlyozta, a cél a lakosság figyelmének felhívása a rendszeres sportolásra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra. Sajgó Zsuzsanna foglalkoztató munkatárs köszöntötte a kisgyermekeket, hangsúlyozva annak jelentőségét, hogy a sportnapon három generáció végzi együtt a tornagyakorlatokat. Az otthon lakói év közben is sportolnak, rendszeresek a zumba-, a meridián- és a hagyományos testnevelési foglalkozások.

Jó hangulatban tornáztak együtt Sajgó Zsuzsanna és Mohosi-Holczinger Judit vezetésével a gyermekek az idős otthonlakókkal Fotó: Müller Anikó Hanga

A jó hangulatú délelőttön együtt tornáztak az idősek a Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde Galagonya csoportjának apróságai és a Reguly Antal Általános Iskola 2. c. osztályos diákjai, akiket az otthon lakói saját maguk által készített apró ajándékkal leptek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában