várpalota

2018.06.26. 16:00

Idén is kitáncolták a májusfát a felsővárosiak

Vidám mulatság keretében táncolták ki a napokban a felsővárosiak a Rózsakút és Liliom utca sarkát több mint egy hónapig díszítő májusfát.

Szabó Péter Dániel

A legkisebbeket népi játszótér várta a felsővárosi mulatságon Fotó: Szabó Péter Dániel / Napló

Rengetegen jöttek el idén is a népszokás megünneplésére, ahol a gyerekeket visszatérő vendégként szórakoztató Andi bohóc mellett a gasztronómia, valamint a folklór is hangsúlyos szerepet kapott.

A legkisebbeket népi játszótér várta a felsővárosi mulatságon Fotó: Szabó Péter Dániel / Napló

Az esemény hangulatához remekül illeszkedve Forgács Zsuzsanna, Magasmarti Karina Lúcia és Szűcs Boglárka egy népdalcsokrot adtak elő, majd a csajági Kék Nefelejcs, a litéri Zöldág és Szárazág, valamint a pétfürdői Muskátli tánccsoportok szórakoztatták a meg-megeredő eső ellenére is kitartó népes vendégsereget.

Az immár a nyarat köszöntő ünnepségen természetesen ez alkalommal is várta a gyerekeket népi játszótér, de az apróságok megmutathatták ügyességüket a kézműves-foglalkozáson is. Fogyott a vattacukor és pattogatott kukorica, a nyalókáspult előtt apróságok tolongtak a vásári forgatagban. Az időközben megéhező közönség pedig birkapörkölt, csülkös-babos káposzta, illetve sült kolbász közül választhatott a hangulatos rendezvényen.

A program fő attrakciója azonban mégis a májusfa kidöntése volt, az a néhány perc, amikor a korona súlyától lendületet kapó fenyőtörzs az aszfaltra zuhant, s a közönség – egy-egy emlék gyanánt – az elmúlt hetek időjárásának kitartóan ellenálló szalagokat és díszeket végül leszedte róla.

A mulatság ezt követően utcabállal folytatódott, ahol a szintén visszatérő vendégként fellépő Yomadarak zenéjére táncolhatott a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában