Huszonöt éves a Peremartonért Egyesület

2018.06.04. 14:58

Ma is közös erővel képviselik a településrész érdekeit

Fennállásának huszonötödik évét ünnepelte a Peremartonért Egyesület az idei Peremartoni napon a Petőfi Művelődési Házban szombaton.

Leitner Vera

Fotó: Nagy Lajos / Napló

– 1993. április 28-án hetvenkilenc fővel megalapítottuk a Peremartonért Egyesületet, mely az elmúlt huszonöt évben kívánta szolgálni a peremartoniakkal együtt az itt élők igényeit, röviddel ez után létrehoztuk a Peremartongyártelepi Részönkormányzatot – mondta el beszédében Pergő Margit polgármester, az egyesület első elnöke, aki 2000-ig töltötte be ezt a posztot.

Fotó: Nagy Lajos / Napló

– Miért jött létre az egyesület? Azért, hogy a Peremartongyártelepen élők érdekeit markánsan tudjuk érvényesíteni, mivel ez volt az az időszak, mikor a Peremartoni Vegyipari Vállalat átadta az egész lakótelepet Berhida nagyközség önkormányzatának. Ez elég bizonytalan állapotot eredményezett, mert senki nem tudta, hogy mi fog történni. Ezen szerettünk volna az egyesület révén egy kicsit változtatni, hogy többet tudjanak meg az itt lévők. Az egyesület megalapulása első évei óta igyekezett jogi segítséget nyújtani az itt élőknek, de a tagok szívükön viselik a településrész környezetének rendezettségét is – mondta el beszédében Pergő Margit.

Fotó: Nagy Lajos / Napló

A Peremartonért Egyesület elnöke jelenleg Némethné Závori Márta, aki immár tizenegy éve tölti be a felelősségteljes pozíciót. A közösség folyamatosan rendez programokat a településrészen élők számára, így visszatérő esemény a főzéssel egybekötött tavaszköszöntő túra, a május elseji ünnepi rendezvény, a gyereknap, a Peremartoni nap, rendszeresen szerveznek nordic walking túrákat, támogatják a Berhidai napok rendezvényt, de az évvégi közös lakótelepi karácsonyozás megszervezéséből is kiveszik a részüket.

Fotó: Nagy Lajos / Napló

A polgármester köszöntőbeszéde befejezéseként azt kérte a helyiektől, hogy kísérjék figyelemmel az egyesület munkáját, mivel a huszonöt éves civil szervezet máig a helyiek érdekeit kívánja minél jobban érvényesíteni, valamint bátran keressék fel az egyesület vezetőit a helyi közösség tagjainak szóló különböző programötleteikkel.

Fotó: Nagy Lajos / Napló

A szombati Peremartoni napon felléptek a Hétszínvirág NO Óvoda gyermekei, a II. Rákóczi tanulói, az Őszinapfény és Búzavirág Népdalkör, Varga József népdalénekes, a Yildizlar Hastánccsoport, a

Palota Pole és a TourMix zenekar, de légvár, csillámtetkó, kézműves foglalkozás és főzőverseny is várta az eseményre kilátogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában