harci túra várpalotán

2018.06.13. 14:00

Nem kell pótszerekhez nyúlnunk, ha jól szeretnénk érezni magunkat

Közel négyszáz helyi általános és középiskolás diák vett részt azon a harci túrán, amelyet az egészséges életmód népszerűsítése jegyében rendezett kedden a településen partnerszervezeteivel a Fitten Várpalotáért Szabadidő- és Sportegyesület.

Szabó Péter Dániel

Harcolj és küzdj! – Összefogás az egészséges jövőért! címmel hirdette meg rendhagyó programját a közelmúltban alakult várpalotai egyesület, s a hívó szóra sokan felkapták a fejüket.

Flashmobbal indult a nap Várpalotán, kétszáznál is többen mozogtak együtt a Crystal Fitness SE sportolóival a várudvaron

Várpalota szinte minden általános és középiskolájából érkeztek csapatok a viadalra, 38 csapatban közel négyszáz diák mérette meg magát a vetélkedőn, amelynek keretében a várost és környékét is be kellett járniuk a résztvevőknek.

- A drogmentes Várpalota a célja a mai rendezvénynek, a programokkal szeretnének példát mutatni a szervezők, hogy nem kell pótszerekhez nyúlni, ha jól szeretnék érezni magukat. A kábítószerek elterjedése a fiatalok körében nemcsak Várpalotán, hanem országos szinten is problémát jelent, ezért fontos, hogy minden lehetséges módon tegyünk ellene, s népszerűsítsük a sportos, egészséges életmódot – mondta el kérdésünkre Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere, aki maga is köszöntötte a részt vevő nebulókat a Thury-várnál. A megnyitót követően vidám flashmobbal indult a nap a várudvaron, ahol Antalka Zsoltné és a Crystal Fitness SE sportolói egy előre megtanult koreográfia szerint táncoltak együtt mintegy kétszáz fiatallal.

A folytatásban aztán városszerte állomások várták a csapatok tagjait, akiknek elsősegélynyújtásban éppúgy helyt kellett állniuk, mint kézigránátdobásban, de a részegszemüvegben való gokartozás s az UAZ-húzás is komoly kihívást jelentett, ahogy a palánkmászás és a kúszófolyosó leküzdése is.

Az akadályokat sikerrel teljesítő, megfáradt diákokat és kísérő pedagógusaikat a verseny lebonyolításában is segédkező MH Bakony Harckiképző Központ finom gulyással és pogácsával vendégelte meg.

A részegszemüvegben való gokartozás is szerepelt a vetélkedő feladatai között Fotók: Szabó Péter Dániel / Napló

A program zárásaként, ám már a Thury-várban kora este Zacher Gábor toxikológus tartott előadást Droghelyzet 2018-ban címmel az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában