elhivatott pedagógus

2018.06.20. 11:57

Gyémántdiploma-átadással zárták a tanévet Olaszfaluban

Négy generáció képviselői vettek részt a Villax Ferdinánd iskola tanévzáróján.

Müller Anikó Hanga

Gelesz Imréné a tanévzárón vette át a gyémánt diplomát Fotó: Müller Anikó Hanga / Napló

A diákok felszabadultan örültek a vakációnak, a szülők, nagyszülők büszkén hallgatták műsorukat, a nyugdíjba vonuló pedagógus búcsúzott, a gyémántdiplomás ünnepelt meghatódott a köszöntésektől.

A kisdiákok vakációköszöntő műsort adtak

Kovácsné Tóth Teréz, a tagiskola vezetője összegezte az elmúlt év eredményeit, kiemelte, szinte nincs olyan tanulójuk, aki valamilyen versenyen nem vett részt. Hagyomány, hogy a negyedik osztály végén a legjobb teljesítményt nyújtó kisdiák Villax Ferdinánd Oklevélben részesül, az idén ezt Mohosi Réka kapta.

Az osztályfőnökök dicséreteket és jutalmakat osztottak a kiváló tanulmányi eredményekért, jó magatartásért, példaértékű közösségi munkáért. A most végzett hatodikosok Zircen folytatják tanulmányaikat, őket ötödikes társaik nevében Rudeczki Eszter búcsúztatta, Fintáné Hanich Zsuzsanna a német nemzetiségi önkormányzat elnöke ajándékot adott át számukra.

A hatodik osztályosokat Rudeczki Eszter búcsúztatta

A tanévzáró bensőséges hangulatú eseménye volt, amikor Gelesz Imréné átvette a gyémántdiplomát Boriszné Hanich Edit polgármester asszonytól, aki méltatta egykori tanítója életútját. Az legendás hírű tanáregyéniség a faluban született, a veszprémi állami tanítóképzőben tett képesítő vizsgát hatvanegy évvel ezelőtt, 1956-93-ig, nyugdíjba vonulásáig tanított. – Hű maradt szülőfalujához, itt élte le életét. Azok közül az elhivatott pedagógusok közül való, akik egész életüket a gyerekeknek szentelték, a falu lakóinak több generációja került ki keze alól. Sok családban a szülőket és gyermekeiket is tanította. Munkáját egész pályafutása alatt magas színvonal, türelem, megértés, tolerancia jellemezte. A falu kulturális életében is részt vett, nyugdíjba vonulása után két kórust vezetett, mondta a faluvezető. Férjével együtt mintegy a falu lámpása volt. Burján István, a zirci Reguly Antal általános iskola igazgatója Teri tanító néni kisugárzását, csillogását a gyémánthoz hasonlította.

Gelesz Imréné a tanévzárón vette át a gyémántdiplomát Fotó: Müller Anikó Hanga / Napló

Meglepetésként a Szivárvány kórus és a Zirci Városi Vegyeskar tagjai énekeltek – utóbbinak is tagja volt az ünnepelt – egyik számba bevonva őt. Kollégái és tanítványai szeretettel búcsúztatták a nyugdíjba vonuló Kovácsné Tóth Terézt, aki harmincnégy évig tanított az iskolában. A polgármester asszony és Dobrókáné Prótár Teréz nyugalmazott tagiskola vezető személyes hangú köszöntőt mondott. Az iskola tanulói közösen énekeltek, táncoltak, verseket mondtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában