Adrienn családjának gyűjtöttek

2018.06.08. 14:00

Összefogott a sólyi térség a meggyilkolt lány családjáért

Kaptur József, sólyi és Fésüs Sándor vilonyai polgármester a térségben összegyűjtött pénzadományt adott át Adrienn, a nemrég meggyilkolt sólyi kislány családjának, csütörtökön, a sólyi önkormányzatnál.

Kovács Erika

Kaptur József, Erdős Alexandra, a sólyi kultúrház vezetője, Polgár Péter, Fésüs Sándor, Horváth Dániel és Farkas Zsanett az átadás után az önkormányzat parkjában      Fotó: Kovács Erika

Külön számlát nyitott a sólyi önkormányzat a nemrég meggyilkolt kislány családja megsegítéséért. Erről hírt adtak többek között a település honlapján, ahol írtak arról is, hogy a család szűkös körülmények között él, és a szülők a tragédia miatt egy ideig dolgozni sem tudtak menni. Így család helyzetéről sokan értesültek, és értük összefogott az egész térség: Berhida, Királyszentistván, Papkeszi, Hajmáskér, Veszprém, Öskü és Sóly. A településeken összegyűjtött adományt adták át a polgármesterek csütörtökön, Kaptur József és Fésüs Sándor a megölt kislány édesanyjának, Farkas Zsanettnek, akit fia, a 13 éves Dani is elkísért a hivatalba. Az átadásánál jelen volt Polgár Péter, aki családjával együtt lakóhelyén, Vilonyán kezdeményezte a gyűjtést.

A polgármesterek üdvözölték a térségi összefogást, ahol magánszemélyek, cégek, egyéni vállalkozók egy emberként álltak a család mellé, majd az elöljárók hozzátették, örülnek, hogy segíthetnek a családnak, de remélik, ilyen összefogásra a mostanihoz hasonló tragédia miatt soha nem lesz szükség.

Kaptur József, Erdős Alexandra, a sólyi kultúrház vezetője, Polgár Péter, Fésüs Sándor, Horváth Dániel és Farkas Zsanett az átadás után az önkormányzat parkjában Fotó: Kovács Erika

Az anya kérdésünkre azt mondta, a pénzből Adriennek sírkövet vásárolnak majd. Utalt rá, a tragédia elviselésében fiúk, Dani sokat segít nekik, mert tudják, miatta dolgozniuk, élniük kell.

Megírtuk, a nyolcéves sólyi kislány, Adrienn május 18-án, délután tűnt el rollerezés közben, majd néhány órával később találták meg holtan. A feltételezett elkövetőt nemsokára elfogták, a Veszprém megyei nyomozók előterjesztést tettek a fiatal előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság május 21-én elrendelt. A 16 éves hajmáskéri F. F. beismerte tettét, ellene a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában