Vámbéry Ármin Általános Iskola

2018.06.14. 14:00

Vakációköszöntő kulturális gála Csetényben

Immár hagyomány, hogy a Vámbéry Ármin Általános Iskola diákjai gálaműsorral zárják a tanévet.

Müller Anikó Hanga

4698, 4704                  Galambos Szilvia igazgatónő köszöntötte a diákokat és a vendégeket Fotó: Müller Anikó Hanga

Galambos Szilvia igazgatónő ünnepi köszöntőjében Maria Montessori gondolatát idézte, mely szerint a gyermek lelke lágy viaszhoz, vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell bevésni a képzeteket. Szólt arról, hogy a kulturális gála a tanév összegzése, a gyermekek és a pedagógusok közös munkájának eredménye.

Galambos Szilvia igazgatónő köszöntötte a diákokat és a vendégeket Fotó: Müller Anikó Hanga

– Feladatunknak tartjuk iskolánk kulturális szerepének megőrzését és eredményeinek bemutatását. Kollégáink számára fontos érték a hagyományok, a kulturális értékek ápolása, megismertetése, ezért lehetőséget biztosítunk zenetanulásra, grafikai képzésre, néptánc tanulásra. Növendékeink számos kulturális versenyen vesznek részt, sikereikkel öregbítve iskolánk hírnevét, mondta. A színvonalas műsorban – melyet Mavizer Erzsébet fogott össze – a legkisebbektől a végzős diákokig szerepeltek.

Az alsósok vásári forgatagot játszottak el Fotó: Müller Anikó Hanga

 

Az alsó tagozatosok vásári forgatagot játszottak el, őket a néptáncosok váltották. Jakab Hanna, Orbán Márton szavalt, a második osztályosok népmese összeállítással készültek. Bemutatták tudásukat a zongoristák – Jakab Míra, Hajdú Ábel, Hajdú Botond, Ősz Noémi Csenge, Vas Lorina, Szetmár István, György Zsófia, Bognár Emma –, a fúvósok – Nagy Noel, Bálint Dávid, Vas Zotmund, Jakab Hanna, Hajdú Emese, Bognár Lilla, Vas Zalán –, a gitárosok – Varga Ákos, Bognár Benjamin, Vas Zalán, Hajdú Botond, Horváth Kristóf, Vörös Gergő –, majd a közelmúltban újra arany fokozatú minősítést elért Zengő Varázs Gyermekkar énekelt.

Bemutatkoztak a néptáncosok is Fotó: Müller Anikó Hanga

Nagy sikert aratott a hatodikosok vidám vakációköszöntő műsora. A kulturális bemutató után Galambos Szilvia elismeréssel szólt azokról a diákokról, jutalmakat átadva nekik, akik a második félévben kiemelkedő eredményeket értek el országos, megyei, körzeti, kistérségi tantárgyi- és sportversenyeken, tudáspróbákon, majd köszönetet mondott kollégáinak felkészítő munkájukért. A sikerek újból azt igazolják, sok a tehetséges vámbérys diák. Mavizer István, a helyi lövészklub vezetője sportruhákat adott át a lövész sportolóknak, Rakovics Mátyás felajánlásaként. Az évzáró gála után a szülői munkaközösség süteményekkel vendégelte meg a diákokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában